Politerno > Україна і світ > Зеленський відповів на петицію: обов’язкова вакцинація є законною

Зеленський відповів на петицію: обов’язкова вакцинація є законною

  • 20 Грудня, 2021
  • 933 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з проханням скасувати обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу та карантинні обмеження.

Відповідь розміщено на сайті петицій до президента

“Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (частина перша статті 3); кожен має право на охорону здоров’я (частина перша статті 49); держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя (частина четверта статті 49).

Виключно законами України визначаються основи охорони здоров’я (пункт 6 частини першої статті 92 Конституції України). Основами законодавства України про охорону здоров’я встановлено обов’язок громадян України не лише піклуватись про своє здоров’я та здоров’я дітей, а й не шкодити здоров’ю інших громадян, а також у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення (пункти “а” та “б” статті 10)”.

У відповіді президента перелічують норми законодавства, які регулюють вакцинування населення проти інфекційних хвороб та запровадження урядом карантину.

Зокрема, Зеленський посилається на рішення РНБО про запровадження державної програми вакцинування населення проти COVID-19 та урядовий план з імунопрофілактики населення.

Таким чином, суть відповіді президента полягає в тому, що всі чинні заходи з вакцинації та карантину відповідають законодавству.

“Таким чином суспільні відносини щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, правові, організаційні та фінансові засади діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій врегульовано законодавством України.

Дякую всім, хто долучився до цієї петиції. Бережіть себе та своїх рідних”.

13 грудня на сайті петицій громадян до президента воднораз дві петиції з проханням скасувати вакцинацію проти коронавірусу набрали необхідну кількість у 25 тисяч підписів.

Як відомо, 16 листопада СБУ заявила, що заблокувала антивакцинаторську мережу, одним із лідерів якої вважають 36-річного львів’янина. Правоохоронці вважають, що активістів могли фінансувати росіяни.

Того ж дня Служба безпеки повідомила про підозру лідеру руху противників примусової вакцинації.

18 листопада Львівський суд заарештував відомого львівського противника примусової вакцинації Остапа Стахіва, якого звинувачують у поваленні конституційного ладу в Україні.

24 листопада в урядовому кварталі Києва кілька тисяч людей проводять “марш свободи” з вимогою звільнити Стахіва.

Згодом він вийшов з СІЗО під заставу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE