Politerno > Україна і світ > Зеленський/Єрмак руками ОАСК знесли порядок конкурсу на голову САП, ЦПК вніс Татарова до бази VisaBan

Зеленський/Єрмак руками ОАСК знесли порядок конкурсу на голову САП, ЦПК вніс Татарова до бази VisaBan

  • 20 Грудня, 2021
  • 861 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський та голова його офісу Андрій Єрмак продовжують перешкоджати проведенню конкурсу на посаду керівника САП.

Про це сьогодні у кількох дописах на власні сторінці у Фейсбуці пише голова ЦПК Віталій Шабунін.

“Зеленський/Єрмак руками ОАСКу таки знесли порядок проведення конкурсу на керівника САП http://oask.gov.ua/node/5147.

Ми описували цей сценарій дій Банкової як найбільш вірогідний https://bit.ly/3mh3Zcs. Багато разів наголошував і повторюся ще раз – Павло Вовк би не пішов на це без особистих гарантій Зеленського/Єрмака.

З хорошого. ОАСК – суд першої інстанції, а значить його рішення не набувають законної сили ДО рішення апеляційної інстанції. Конкурс має продовжуватися і завтра комісія має обрати керівника САП. Проте, переконаний, що завтра контрольована Банковою частина комісії відкладе засідання, прикрившись рішенням ОАСКу.

Зрив конкурсу матиме катастрофічні наслідки для влади Зеленського/Єрмака (а також решти учасників цього процесу). На жаль, це може відбитися й на цілій країні. Повторюся, це вже давно не про зрив конкурсу на керівника САП – це руйнування наших стосунків з Заходом в час російської агресії, а значить про державну зраду”, – зазначив Шабунін.

Активіст також повідомив, що тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та інші представники країн Групи семи візьмуть участь у комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 21 грудня.

“Очільниця посольства США відвідає завтрашнє (фінальне) засідання комісії з обрання керівника САП. Компанію їй складуть колеги з посольств ЄС, Британії та Канади https://bit.ly/3FgIKPk.

Зі слів Крістіни Квін, обрання керівника САП буде “надзвичайно важливим сигналом для зовнішнього світу та українців”, що Україна рухається вперед та серйозно ставиться до антикорупційної роботи https://bit.ly/3pevd5A.

При цьому вона зазначила, що проти антикор реформи “досить сильно боролися деякі зовнішні сили”. Руками цих зовнішніх сил є заступник Єрмака – Олег Татаров.

Із запитом про санкції щодо останнього ми звернемося до Уряду США вже найближчим часом.

Цей конкурс триває вже 15 місяців. Для порівняння, керована ОП комісія обрала керівника БЕБ лише за три тижні. Зеленський пообіцяв обрання керівника САП до кінця цього року https://bit.ly/3Feai8j.

Нагадаю, що в частини Банкової залишаються лише два сценарії зриву конкурс :

1) зривати засідання комісії

2) рішенням контрольованого ОАСК. https://t.me/VitaliyShabunin/627

Наголошу, за такого рівня уваги ні ОАСК, ні ОПешна частина комісії не наважаться зірвати конкурсу без особистих вказівок Зеленського/Єрмака. https://t.me/VitaliyShabunin/629“, – зазначив анткорупційник.

Згодом Шабунін проінформував підписників, що ЦПК вніс заступника Андрія Єрмака Олега Татарова до своєї бази VisaBan.

“Внесли до нашого VisaBan Олега Татарова – це фіксація роботи щодо накладання санкцій на заступника Єрмака.

За лінком ви знайдете матеріали, які ляжуть в основу нашого звернення до Уряду США https://bit.ly/3qeI0UE.

Якщо ми щось пропустили, будь ласка, дайте знати в будь-який зручний вам спосіб. Конфіденційність ми гарантуємо.

Звернення до Уряду США ми поки не надіслали лише тому, що чекаємо закінчення конкурсу на керівника САП.

Тобто звернення точно піде, питання лише чи буде там ще один сильний аргумент – зірваний конкурс САП”, – зазначив Шабунін.

Нагадаємо, як повідомляв Юрій Бутусов, через три місяці з моменту підписання спільної декларації президента США Байдена та президента України Зеленського про негайне розблокування конкурсу щодо обрання керівника САП, глава держави так і не розблокував призначення голови САП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE