Politerno > Україна і світ > Шойгу заявив, що США готують на Донбасі провокацію з хімзброєю

Шойгу заявив, що США готують на Донбасі провокацію з хімзброєю

  • 21 Грудня, 2021
  • 692 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що 120 американських військових-найманців прибули на схід України і готують провокацію з використанням хімічної зброї.

Про йдеться у заяві Шойгу на засіданні колегії Міноборони в Москві за участю президента Володимира Путіна, яку передає “РБК”.

“Для здійснення провокації в міста Авдіївка та Червоний Лиман доставлені резерви невстановленого хімічного компонента”, – зазначив Шойгу.

За словами міністра, “достовірно встановлено”, що в Авдіївці та Приазовському Донецької області перебуває понад 120 співробітників американських приватних військових компаній. Вони там нібито “обладнують вогневі об’єкти в житлових будинках і на соціально значущих об’єктах, здійснюють підготовку українських сил до проведення спеціальних операцій та активних бойових дій”.

Шойгу заявив, що НАТО перекидає війська на “східний фланг”, у тому числі з території США, та залучає до військової активності Україну, Молдову та Грузію.

“На навчаннях відпрацьовуються різні варіанти застосування коаліційних угруповань проти Росії, залучення позаблокових держав: Грузії, Молдавії та України. Прагнення Північноатлантичного альянсу залучити українські збройні сили несе загрозу безпеці, особливо зважаючи на спроби Києва вирішити силовим шляхом проблему Донбасу”, – сказав Шойгу.

Він заявив також, що дії НАТО є “воєнним освоєнням території України” і ситуацію погіршують постачання з США авіаційної техніки, зокрема ударних безпілотників та протитанкових комплексів.

Нагадаємо, 8 грудня у МЗС Росії заявили, що у Заходу “є два шляхи” – або прийняти пропозицію РФ (погодитися з умовою, що Україна не вступить до НАТО), або “мати справу з військово-технічною альтернативою”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE