Politerno > Україна і світ > Червінський заявив, що Єрмак обманув розвідників, видавши Цемаха

Червінський заявив, що Єрмак обманув розвідників, видавши Цемаха

  • 23 Грудня, 2021
  • 1116 Переглядів
  • 0
розвідник Червінський

Керівник Офісу президента Андрій Ємрак обіцяв не поспішати з обміном колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, який має пряме відношення до катастрофи малазійського “Боїнга” влітку 2014 року, щоб той встиг дати свідчення. Але обманув.

Про це в інтерв’ю виданню “Факти” розповів ексспівробітник ГУР Міноборони Роман Червінський.

Він розповів, що операцію із затримання Цемаха українська розвідка готувала рік. До його автомобілю прикріпили маячок, а його щоденний графік встановили до хвилини.

“І ось близько десятої ранку (все спокійно, порожній двір), щойно Цемах, повернувшися додому, відчинив двері до квартири, наша людина зайшла разом з ним і запропонувала йому проїхати до Донецька, де на нього нібито чекають для розмови. Цемах намагався відмовлятися. Але за п’ять хвилин уже був готовий виходити. Другий співробітник чекав у машині біля під’їзду. У салоні стояв складений інвалідний візок. Його посадили на заднє сидіння за водієм та повезли”, – розповів Червінський.

За словами розвідника, Цемах був готовий “розповісти все”. Голова ОП Андрія Єрмак при цьому запевняв, що Цемах не був надважливим свідком, і що Україна дала можливість слідчим з Нідерландів провести необхідні слідчі дії.

“Навіть із цього епізоду переконуюсь, що він побічно працює на Росію”, – зазначив офіцер і додав, що слідчим потрібен був час. Вони просили Єрмака затягнути видачу бойовика – у 2019 році було заплановано два обміни: у вересні та грудні.

“Той пообіцяв: “Добре, я вас почув. Включаю Цемаха на обмін у грудні”. А 4 вересня прийшов: Віддавайте Цемаха. – Як? Ви ж обіцяли”. – “Ні-ні, це вказівка. Віддавайте і все”. Просто забрав і відвіз. Навіть тут обдурив. Упевнений: якби Цемаха не віддали, він би розповів усе”, – додав Червінський.

Нагадаємо, нещодавно в ефірі “Свободи слова” Роман Червінський розповівЮ що колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха з території ОРДЛО вивозили у непритомному стані. Разом із ним вдалося спокійно перетнути кілька блокпостів бойовиків.

Також він повідомив, що розвідникам, причетним до спецоперації із затримки “ваґнерівців”, погрожували з Офісу президента кримінальним переслідуванням.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE