Politerno > Україна і світ > ДБР звинувачує Порошенка у неявці в суд – йому обиратимуть запобіжний захід у день приїзду

ДБР звинувачує Порошенка у неявці в суд – йому обиратимуть запобіжний захід у день приїзду

  • 12 Січня, 2022
  • 789 Переглядів
  • 0

ДБР розраховує на проведення усіх необхідних процесуальних дій, у тому числі обрання запобіжного заходу, в день повернення до України експрезидента Петра Порошенка 17 січня.

Про це повідомляє ДБР.

 

“За інформацією ЗМІ, п’ятий Президент України планує повернутися до України 17 січня 2022 року. Тому органи досудового розслідування розраховують на проведення усіх необхідних процесуальних дій в день його повернення, у тому числі обрання запобіжного заходу.

Ухилення п’ятим Президентом України від виконання процесуальних обов’язків підозрюваного та від явки до суду може розцінюватись як один із ризиків, що надасть підстави слідчому судді для постановлення рішення про застосування найбільш суворого запобіжного заходу“, – йдеться у повідомленні.

Також ДБР повідомляє, що Порошенко ухилявся від явки до суду та ігнорує процесуальні обов’язки, тому прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу.

Тепер, зазначають у Бюро, слідчий суддя має усі підстави застосувати до Порошенка “найсуворіший запобіжний захід”.

Захист лідера “Європейської солідарності” наголошує, що виклику до суду не було.

“Порошенко, виявляється, ухилився від явки до суду. Хто і коли викликав Петра Порошенка до суду, жалюгідні брехуни з ДБР не повідомляють.

Тому що не викликали. Навпаки, до цього часу приховують текст ухвали про затримання”, – заявив Головань.

Нагадаємо, адвокат експрезидента Петра Порошенка заявив, що суд своєю ухвалою все ж арештував активи компаній, що мають прямий стосунок до телеканалів “Прямий” та “5 Канал”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE