Politerno > Україна і світ > Суд просять арештувати Порошенка або 1 мільярд застави – він вже каже, що не знав про вугілля

Суд просять арештувати Порошенка або 1 мільярд застави – він вже каже, що не знав про вугілля

  • 17 Січня, 2022
  • 670 Переглядів
  • 0

Прокурори просять у суду для експрезидента Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Прокуратура у своєму клопотанні, яке захист Порошенка просив повернути назад, вимагає для експрезидента два місяці арешту або заставу в мільярд гривень. 

 

Також звинувачення просить накласти на Порошенка зобов’язання: 

–  прибувати до слідчого та суду;

– не виїжджати з києва без дозволу;

– здати паспорт для виїзду за кордон;

– носити електронний браслет.

У прокуратурі посилаються на такі ризики: підозрюваний може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

Розмір застави обвинувачі обгрунтували тим, що інкримінований Порошенку злочин є особливо тяжким. Збитками прокуратура вважає оплату за вугілля з окупованих шахт.

Адвокат Порошенка Володимир Єфименко заявив: “Не наведеного жодного доказу існування хоча б одного ризику, про який каже закон. Ці твердження були наведені у формі припущень. Прошу прийняти рішення про відмову в клопотанні в повному обсязі”.

Порошенко інтерв’ю “Українській правді” запевнив, що не обговорював із іншими трьома підозрюваними поставки вугілля з території ОРДО.

За словами Порошенка, він не знав про схему постачання вугілля з ОРДО, хоча раніше його адвокати в інтерв’ю УП розповідали, що колишній президент був у курсі, але ніяк не причетний до процесу.

На питання, чи обговорював Порошенко питання постачання вугілля з іншими підозрюваними у справі (проросійським політиком Віктором Медведчуком, бізнесменом Сергієм Кузярою чи ексміністром енергетики Володимиром Демчишиним – ред.), він відповів заперечно.

Політик заявив, що обговорював лише питання енергетичної безпеки з урядом, а контакти, поставки і все інше – не є повноваженнями президента.

Під судом прихильники Порошенка скандують “Порох, ми з тобою!”, заглушаючи суд. 

Нагадаємо, адвокати Петра Порошенка у Печерському райсуді Києва заявили, що формально він не є підозрюваним у справі про державну зраду та сприяння терористичній організації шляхом купівлі вугілля на окупованих територіях України у 2014-2015 роках. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE