Politerno > Україна і світ > Порошенко підозрюваний: ОП планував затримати його в аеропорту і посадити під домашній арешт

Порошенко підозрюваний: ОП планував затримати його в аеропорту і посадити під домашній арешт

  • 20 Січня, 2022
  • 490 Переглядів
  • 0

В Офісі президента планували затримати експрезидента Петра Порошенка у день його повернення в Україну, щоб доставити в суд, але не ризикнули через натовп прихильників політика. 

Про це йдеться у статті Української правди.

За словами джерел УП, на Банковій хотіли, щоб у день повернення Порошенка в Україну 17 січня його затримали слідчі ДБР в аеропорту і доставити в суд.

Того ж дня Порошенку мали обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Аналогічний запобіжний захід раніше отримали всі інші фігуранти “вугільної справи”.

Проте план не вдалося втілити. Спочатку в Жулянах прикордонники не знали, що робити з паспортом Порошенка.

А потім працівники ДБР не ризикнули арештовувати колишнього президента біля аеропорту в оточенні тисяч його прихильників.

Крім того, судді Печерського суду знадобилося кілька днів, щоб прийняти рішення. Джерела у суді пояснюють, що ніхто із суддів не хоче повторювати долі судді Кірєєва, котрий приймав рішення щодо лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко за часів Януковича.

За словами співрозмовників УП, найголовніше, що суд визнав Порошенка підозрюваним.

Найгіршим варіантом було би, якби політика просто відпустили. 

Нагадаємо, експрезидент Петро Порошенко поїхав відзначати рішення суду до ресторану Царське село разом із своєю командою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE