Politerno > Україна і світ > Резніков назвав мітинги “найреалістичнішим сценарієм” російської агресії

Резніков назвав мітинги “найреалістичнішим сценарієм” російської агресії

  • 8 Лютого, 2022
  • 544 Переглядів
  • 0

Найбільш імовірним сценарієм розвитку агресії Росії проти України може бути дестабілізація внутрішньої ситуації, зокрема проведення мітингів.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив в ефірі програми “Свобода слова на ICTV” ввечері 7 лютого.

“Мені здається, що найреалістичнішим сценарієм може бути будь-яка спроба дестабілізації всередині України. Тому що у Кремлі мають мрії, що їх тут будуть зустрічати з квітами на вулицях Києва чи Одеси, чи Дніпра, чи Львова. Насправді такого не відбудеться в разі повномасштабної відкритої агресії. 

Можливість захопити адміністративні будівлі, скористатися проросійськи, прорадянськи налаштованим населенням, як це відбулося у 2014 році, використовуючи “зелених чоловічків”, – уже неможливо…

Такої легкої ходи вже не буде з боку РФ та її найманців. А от спроба дестабілізації на наших вулицях, використовуючи так званих антивакцинаторів чи якихось ще не задоволених економічної політикою, людей, незадоволених політичним устроєм, і спроба змінити політичний устрій і змінити владу в Україні – такий сценарій я розглядаю як абсолютно імовірний, і нам треба до нього готуватися і не дати їм такої можливості”, – зазначив міністр.

Резніков повідомив, що українська влада готується захищати органи влади і попереджати загрози. 

Так, два дні тому Нацгвардія, поліція та ДСНС відпрацьовували злагодженість своїх дій, а наступного тижня у Херсонській області відбудуться навчання зі звільнення умовно захоплених адміністративних будівель чи підрозділів поліції. 

Що ж до ймовірного наступу Росії, то Резніков сказав, що дані розвідок не розходяться, а от оцінки політиків розходяться. Міністр зазначив, що у багатьох країнах почався виборчий сезон, і нагадав про “афганський синдром” після не зовсім вдалого виведення військових США із Кабула. 

За словами Резнікова, Росія поки не сформувала “ударну групу” біля кордонів України, а якщо буде її формувати – українська розвідка це помітить і армія зможе дати відсіч.

Нагадаємо, 31 січня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і голова Національної поліції Ігор Клименко заявили, що правоохоронці запобігли акціям із масовими заворушеннями у низці міст: перша провокація нібито мала відбутися у Києві під Офісом президента 31 січня із застосуванням бутафорської крові для імітації жертв.  

Як заявив Резніков, концентрація військ Російської Федерації на навчаннях у Білорусі є недостатньою для наступу на Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE