Politerno > Тернопільщина > Зі скандальної ділянки біля 23-ої школи зняли арешт – “Креатор-Буд” будуватиме

Зі скандальної ділянки біля 23-ої школи зняли арешт – “Креатор-Буд” будуватиме

  • 8 Лютого, 2022
  • 3943 Переглядів
  • 0

На автостоянці, розташованій неподалік парку Нацвідродження та школи №23, будуватиме багатоповерхівку “Креатор-Буд”. Йдеться про будинок з приміщеннями громадського призначення та паркінгом у цокольному та підвальному поверхах. 

Оголошення про пошук інвестора для будівництва багатоповерхівки на вул.Злуки – Чубинського, на ділянці з кадастровим номером 6110100000:06:001:0015, площею 0,6577 га з’явилось на сайті Тернопільської міської ради ще 14 вересня 2021. 

За даними Порталу єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, вже є перші кроки щодо початку робіт. Так як зазначено у повідомленні про початок виконання будівельних робіт, яке повернули на дооопрацювання, генпідрядником є ПП “Креатор-Буд”. Договір із ним КП “Масив”, у якого й перебуває на праві постійного права користування ця земельна ділянка, підписало 28 грудня 2021. 

Нагадаємо, на цій землі у 2013 році з’явилась стоянка. А у 2014 планували побудувати багаторівневу парковку європейського зразка за допомогою інвестугоди. Та  все закінчилось судами, кримінальною справою і будівництвом лише кількох гаражів. А також – накладенням арешту на ділянку у квітні 2016 Печерським райсудом міста Києва. Адже земля віддавалась під будівництво за типовою для Тернополя тих років схемою: землю виділяють комунальному підприємству, те укладає інвестугоду з приватним підприємством, а згодом інвестор отримує і збудований об’єкт, і землю, сплачуючи місту 6% від проектно-кошторисної документації та компенсуючи витрати комунальному підприємству на сплату земельного податку. Влада ж свою ідею пояснювала густозаселеністю району та зверненням мешканців. Причому, за межі парку цю ділянку вивели у 2012, а 24 листопада 2013 р. (у розпал Революції Гідності), про що неодноразово писали у тернопільських ЗМІ, цю ділянку надали в постійне користування КП «Масив». Згодом відбулась чергова зміна цільового призначення.    

Восени 2021 арешт зняли. Зокрема, 11 жовтня 2021 (майже за місяць після оголошення конкурсу з пошуку інвестора) Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання директора КП “Масив”  про зняття арешту. Окрім того, у грудні 2021 року з’явились і нові містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва. Так, якщо у виданих в червні 2019 йшлося про “Будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, гаражами та підземним паркінгом”, то у нових, виданих 23 грудня 2021, йдеться про будівництво будинку “…. з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та з вбудовано-прибудованим гаражем (паркінгом) в цокольному та підвальному поверхах”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE