Politerno > Україна і світ > Байден обіцяє санкції проти всіх, хто буде причетний до “республік” на Донбасі

Байден обіцяє санкції проти всіх, хто буде причетний до “республік” на Донбасі

  • 21 Лютого, 2022
  • 778 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден найближчим часом оголосить про запровадження санкцій проти всіх, хто буде причетний до діяльності незаконних формувань ОРДЛО.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

“Ми очікували на таке рішення з боку Росії і готові негайно реагувати. 

Президент Байден невдовзі оприлюднить указ, яке заборонятиме будь-які фінансові, інвестиційні та торгівельні операції громадян США з території так званих “ЛНР” і “ДНР”, або з їхніми представниками.

Цей указ також надасть повноваження запроваджувати санкції проти будь-якої особи, стосовно якої буде встановлено факт здійснення будь-якої діяльності на території, контрольованої цими формуваннями”, – йдеться у повідомленні.

У Білому домі пообіцяли розповісти про ще низку рішень, які запровадять через “визнання” Росією незаконних збройних формувань на Донбасі.

Додаткові деталі стосовно запроваджених санкцій передадуть посадовцям Державного департаменту та Міністерству фінансів після підписання президентом Байденом.

У пресслужбі пояснили, що ці санкції не є частиною та не стосуються того пакету суворих економічних заходів, які США спільно із союзниками та партнерами запланували запровадити проти Росії в разі широкомасштабного вторгнення на територію України.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель вважає визнання Росією незалежності окупованих районів Донецької і Луганської областей грубим порушенням міжнародного права та обіцяє тверду і рішучу реакцію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE