Politerno > Україна і світ > Держдума ратифікувала договори з “ДНР-ЛНР”, межі “республік” – там, де здійснюються “повноваження”

Держдума ратифікувала договори з “ДНР-ЛНР”, межі “республік” – там, де здійснюються “повноваження”

  • 22 Лютого, 2022
  • 1341 Переглядів
  • 0
Держдума Росії

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

За ратифікацію угод одностайно проголосували по 400 депутатів.

Держдума також внесла поправки, щоб ратифікації набрали чинності не через 10 днів, а з моменту публікації.

“МЗС ми поправили, бажаючи одного: щоб закон якнайшвидше набув чинності”, – роз’яснив спікер Держдуми В’ячеслав Володін.

Раніше 22 лютого незаконні “парламенти” в ОРДЛО “ратифікували” договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з Росією.

Сторони “угод” зобов’язуються надавати одна одній допомогу, включаючи військову, а також надавати право будівництва, використання та вдосконалення військової структури та військових баз на своїй території.

Передбачено укладання окремих угод про військову співпрацю. Сторони, що домовляються, беруть на себе зобов’язання не брати участь у будь-яких блоках або союзах, спрямованих проти будь-якої з них.

Зафіксовано необхідність укладання окремих угод про встановлення державного кордону та його охорону.

Обговорено питання врегулювання подвійного громадянства, визнання документів, в’їзду-виїзду тощо.

Як заявив журналістам заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, Росія визнає незалежність “Л/ДНР” у тих межах, всередині яких їхнє керівництво здійснює свої повноваження.

Про це пишуть росЗМІ.

“У межах, у рамках яких керівництво “ЛНР” та “ДНР” здійснює свої владні повноваження та юрисдикції”, – сказав він, відповідаючи на відповідне питання.

Нагадаємо, у Держдумі РФ різнилися думки, в яких межах визнавати ОРДЛО. Зокрема, голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв’язків із “співвітчизниками” Леонід Калашников заявив, що Росія може визнати псевдореспубліки “ДНР-ЛНР” у межах Донецької та Луганської областей України.  Водночас заступник голови комітету Радфеду з міжнародних справ Андрій Климов раніше говорив, що Росія визнає так звані  “ЛНР” та “ДНР” у межах, які зараз фактично встановлені.

У так званій “ЛНР” вважають своєю територією усю Луганську область та закликала Україну відвести війська.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE