Politerno > Україна і світ > У Держдумі Росії різняться думки щодо меж, у яких слід визнавати ОРДЛО

У Держдумі Росії різняться думки щодо меж, у яких слід визнавати ОРДЛО

  • 22 Лютого, 2022
  • 678 Переглядів
  • 0
Держдума РФ

Голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв’язків із “співвітчизниками” Леонід Калашников вважає, що Росія може визнати ОРДЛО у межах Донецької та Луганської областей України.

Про це повідомляють владні російські видання ИнтерфаксРБКТАСС.

“У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі державність, яка була затверджена на старому і єдиному референдумі, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає ДНР..

Зараз ДНР та ЛНР займають територію меншу, ніж це було на референдумі, але вони вважають, що їхня державність поширюється на ту територію теж. А як ці межі відновлюватимуться, у цій угоді й не передбачено. Як вони відновлюватимуться, це не наші з вами компетенції”, – зазначив Калашников.

Він упевнений, що “протягом днів це буде все уточнено та вирішено”.

Пізніше він заявив: “Угода не уточнює кордонів. Не знаю, хто запустив цю качку, що ми визнаватимемо ДНР та ЛНР у межах Донецької та Луганської областей”.

Перша заступниця голови комітету Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова заявила: “У тих межах, що зараз, звісно. Ніхто не збирається йти далі. Ми у документах жодних інших кордонів не визначали”.

Заступник голови комітету Радфеду з міжнародних справ Андрій Климов раніше говорив, що Росія визнає так звані  “ЛНР” та “ДНР” у межах, які зараз фактично встановлені.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова говорила, що перед визначенням визнаних Росією “кордонів” ЛДНР необхідно спочатку ратифікувати договір про дружбу.

22 лютого Держдума РФ планує ратифікувати “договори про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з ОРДЛО, які Кремль називає “ДНР-ЛНР”. Профільні комітети Держдуми у вівторок вранці одноголосно рекомендували нижній палаті ратифікувати угоди.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

Свідки в окупованому Донецьку інформують про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту.

Президент США Джо Байден запровадив санкції у зв’язку з визнанням Росією незалежності так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Після того як РФ ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”, вона зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE