Politerno > Україна і світ > Путін офіційно направив війська у визнані ним “республіки” ОРДЛО. ДОКУМЕНТ

Путін офіційно направив війська у визнані ним “республіки” ОРДЛО. ДОКУМЕНТ

  • 21 Лютого, 2022
  • 2186 Переглядів
  • 0
Путін - ОРДЛО

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

Про це йдеться в указах Путіна, опубліковані на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

“У зв’язку зі зверненням Голови Донецької Народної Республіки Міністерству оборони Російської Федерації забезпечити до укладення договору, названого у пункті 3 цього Указу, здійснення Збройними Силами Російської Федерації на території Донецької Народної Республіки функцій щодо підтримання миру”, – йдеться у документі.

У пунктах 2 і 3 указів Путін доручає Міністерству закордонних справ РФ провести переговори з бойовиками ОРДЛО про підготовку проекту договору “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” та подати пропозицію про його підписання, а також переговори “про встановлення дипломатичних відносин” та досягнуту домовленість оформити документально.

У пункті 1 сказано наступне: “З огляду на волевиявлення народу “Луганської / Донецької народної республіки”, відмову України від мирного врегулювання конфлікту відповідно до Мінських угод, визнати “Луганську / Донецьку народну республіку” як суверенну та незалежну державу”.

Укази набирають чинності з дня підписання.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE