Politerno > Україна і світ > В ОРЛО кажуть, що їхня територія вся Луганська область, і пригрозили Україні

В ОРЛО кажуть, що їхня територія вся Луганська область, і пригрозили Україні

  • 22 Лютого, 2022
  • 1168 Переглядів
  • 0
Хорошилов ЛНР

У так званій “ЛНР” вважають своєю територією усю Луганську область та закликала Україну відвести війська.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на так званого “віце-спікера парламенту ЛНР” Дмитра Хорошилова.

 

“В рамках законодавства наших республік є закони про держкордон, які говорять чітко про те, що територія Луганської народної республіки – це територія колишньої Луганської області… Є наша територія, окупована українськими військами. Я думаю, що ми маємо закликати Україну відвести війська добровільно”, – заявив Хорошилов.

За словами Хорошилова, якщо цього не станеться, то буде ухвалено рішення, яке “дозволить встановити мир та відновити нашу (бойовиків – ред.) територіальну цілісність на всій території Луганської народної республіки”.

У Держдумі РФ різняться думки, в яких межах визнавати ОРДЛО. Зокрема, голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв’язків із “співвітчизниками” Леонід Калашников заявив, що Росія може визнати псевдореспубліки “ДНР-ЛНР” у межах Донецької та Луганської областей України.  Водночас заступник голови комітету Радфеду з міжнародних справ Андрій Климов раніше говорив, що Росія визнає так звані  “ЛНР” та “ДНР” у межах, які зараз фактично встановлені.

Нагадаємо, 21 лютого члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

Свідки в окупованому Донецьку інформують про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту.

Президент США Джо Байден запровадив санкції у зв’язку з визнанням Росією незалежності так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Після того як РФ ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”, вона зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE