Politerno > Україна і світ > З ВРП звільнились одразу 10 членів, рада припинила роботу

З ВРП звільнились одразу 10 членів, рада припинила роботу

  • 22 Лютого, 2022
  • 832 Переглядів
  • 0

Одразу 10 членів Вищої ради правосуддя достроково склали повноваження за власним бажанням, після чого ВРП втратила кворум і припинила свої повноваження.

Про це повідомляється на сайті ради.

Причиною такого кроку у ВРП назвали дії Етичної ради, яка з 8 лютого почала оцінювати одночасно всіх членів ВРП, крім голови Верховного суду.

Членам Вищої ради правосуддя не сподобалося, що Етична рада може їх відсторонювати у разі проблем з доброчесністю.

За інформацією Інтерфакс-Україна, до цієї відставки ВРП налічувала 15 членів, іще 6 посад були вакантні. Таким чином, зараз у раді залишилося 5 членів, і вона є неповноважною.

У липні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про реформу Вищої ради правосуддя, який передбачає перевірку на доброчесність членів ВРП, а також змінює порядок притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Згодом у Раді зареєстровали 4 проєкти постанов, якими блокувалося підписання закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя” (законопроект №5068).

Вища рада правосуддя закликала Верховну Раду переглянути ключові положення законопроєкту про реформу ВРП у частині ролі міжнародних експертів у формуванні державних органів України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE