Politerno > Україна і світ > Росіяни підбили власний БТР і видали його за український – розслідування. ВІДЕО

Росіяни підбили власний БТР і видали його за український – розслідування. ВІДЕО

  • 22 Лютого, 2022
  • 893 Переглядів
  • 0

Росія показала кадри з місця нібито знищення російськими військовими “українського” бронетранспортера. Однак виявилося, що це російська модифікація БТР, а на озброєнні України таких машин немає.

Про це повідомляють фахівці з розслідувальної групи Oryx, які займаються аналізом даних про озброєння із відкритих джерел.

У репортажі “Першого” йдеться, що нібито 21 лютого на території ОРДО, неподалік кордону з Росією, військові РФ “знешкодили українську диверсійно-розвідувальну групу” та “пострілом із гранатомета підбили її БТР”.

Відповідний репортаж розпочинається на 5-й хвилині відео.

Експерти Oryx проаналізували кадри телеканалу з місця подій і з’ясували, що на них зображена російська модифікація БТР-70М. Водночас, за даними Oryx, така техніка не перебуває на обліку в українській армії.

У дослідницькій групі додали, що БТР на відео “був пофарбований у спробі зробити його схожим на український”.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

Свідки в окупованому Донецьку інформують про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту.

Президент США Джо Байден запровадив санкції у зв’язку з визнанням Росією незалежності так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Після того як РФ ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”, вона зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Як заявив журналістам заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, Росія визнає незалежність “Л/ДНР” у тих межах, всередині яких їхнє керівництво здійснює свої повноваження.

Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повідомив про запровадження санкцій проти РФ за визнання “республік” ОРДЛО.

Парламент ухвалив заяву щодо визнанням Росією незалежності самопроголошених утворень в ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE