Politerno > Україна і світ > Тимченко та Ротенберги, а також п’ять банків РФ потрапили під санкції Британії

Тимченко та Ротенберги, а також п’ять банків РФ потрапили під санкції Британії

  • 22 Лютого, 2022
  • 545 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повідомив про запровадження санкцій проти РФ за визнання “республік” ОРДЛО.

Про це він заявив під час виступу у парламенті, пише “Європейська правда”.

Джонсон заявив, що під санкції потрапили п’ять російських банків: банк “Росія”; Промсвязьбанк; Генбанк; Чорноморський банк розвитку та реконструкції; Індустріальний ощадний банк.

Також санкції запроваджені проти Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів, наближених до президента РФ олігархів. Будь-які активи, які вони мають у Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено приїжджати в країну.

За його словами, це перший етап санкцій і будуть наступні, якщо Путін піде далі.

Джонсон попередив, що необхідно підготуватися до наступного кроку Росії після того, як минулої ночі вона “кричуще порушила” мирні угоди.

За його словами, наказ Путіна щодо нібито “миротворчих” військ на окупованих територіях “означає поновлене вторгнення в цю країну”.

“Росія зараз встановлює привід для повномасштабного наступу”, – сказав він.

Нагадаємо, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Видавши укази про визнання ОРДЛО, президент Росії Володимир Путін дозволив направити на схід України російські війська нібито “для підтримки миру”.

Свідки в окупованому Донецьку інформують про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту.

Президент США Джо Байден запровадив санкції у зв’язку з визнанням Росією незалежності так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Після того як РФ ратифікує так званий “договір про дружбу” між “ЛНР” та “ДНР”, вона зможе будувати свої військові бази в ОРДЛО.

На засіданні Держдуми РФ 22 лютого депутати ратифікували договори “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” з самопроголошеними “ДНР” та “ЛНР”.

Як заявив журналістам заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, Росія визнає незалежність “Л/ДНР” у тих межах, всередині яких їхнє керівництво здійснює свої повноваження.

Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE