Politerno > Україна і світ > В Україні 562 російських військовополонених – для них запрацювали табори

В Україні 562 російських військовополонених – для них запрацювали табори

  • 19 Березня, 2022
  • 1233 Переглядів
  • 0
полонені росіяни

В Україні офіційно нарахували 562 особи військовополонених РФ, для яких запрацювали спеціальні табори.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

“Наразі офіційно військовополонених РФ у нас 562 особи.

Із усіма полоненими зі сторони РФ поводяться відповідно до міжнародного гуманітарного права”, – зазначила Верещук.

Як заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова в інтерв’ю BBC, в Україні запрацювали спеціальні табори для військовополонених російських окупантів.

“Вже є (табори для військовополонених – ред.). Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція.

Щодо військовополонених – навіть медична допомога їм надається майже на (тому самому) рівні, як надається нашим хлопцям.

Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором”, – зазначила Верещук.

За словами Венедіктової, питання спеціальних військових таборів відпрацювали – про це підписаний спільний наказ з Міноборони, МВС, іншими дотичними службами.

Водночас генпрокурор уточнила, що наразі питанням військовополонених займається спеціально створений правоохоронний орган – Військова служба правопорядку.

Нагадаємо, начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням надати захисникам Маріуполя системи ППО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE