Politerno > Україна і світ > Ризик нападу з Білорусі досить великий: кількість військ та напрямки

Ризик нападу з Білорусі досить великий: кількість військ та напрямки

  • 22 Березня, 2022
  • 2238 Переглядів
  • 0

СБУ повідомляє, що ризик вторгнення в Україну з Білорусі є досить великим, при цьому Лукашенко майже не керує армією.

Про це заявив генерал-майор СБУ Віктор Ягун в ефірі Всеукраїнського телемарафону

“Можливість вторгнення з боку Білорусі залишається досить високою. Відомо, що вони вже підготували перший ешелон – 5 батальйонно-тактичних груп, це близько 5 тис. військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. Вони мають також резерв, це ще близько 5 тис. людей. І ще приблизно стільки ж підготовлено для так званої третьої хвилі перекидання резервістів. Загалом це від 10 до 15 тис. військових, які вони можуть запустити в Україну“, – зазначив Ягун.

При цьому він назвав тиловий резерв основним завданням білоруської армії. Тобто головне завдання – забезпечення логістики для російських окупантів.

“Вже можна сказати, що білоруси, хочуть вони того чи ні, вже фактично беруть участь у війні з Україною. Інша проблема Лукашенка в тому, що він фактично не керує своєю армією. Керівник білоруської РНБО та голова Генштабу перебувають під оперативним керуванням Росії”, – констатував генерал СБУ.

Ягун також назвав головні цілі білоруської армії, якщо та все ж наважиться на вторгнення. 

“Їхні напрямки – це Володимирець на Рівненщині, а також Ковель і Луцьк. Це дві головні артерії постачання зброї із Заходу”, – додав він.

Компанія з космічних технологій Maxar опублікував нові знімки із Гомельської області, на яких видно, що на білорусько-українському кордоні відбувається накопичення наступальних озброєнь.

Нагадаємо, залізничного сполучення між Україною та Білоруссю більше не існує, що ускладнить забезпечення окупаційних військ.

Ввечері 16 березня білоруські ЗМІ повідомляли, що жителі кількох міст чули потужні вибухи.

15 березня близько 30 одиниць білоруської військової техніки помітили в селі Завишшя за 8 км від кордону з Україною.

ГО “Ukrainian Legal Advisory Group” на основі відкритих джерел встановила втрати цивільної інфраструктури внаслідок вторгнення росії в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE