Politerno > Україна і світ > Путін не може лишитися при владі, – Байден

Путін не може лишитися при владі, – Байден

  • 26 Березня, 2022
  • 3997 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що президенту росії Володимиру Путіну не можна залишитися на посаді.

Про це Байден заявив у своєму зверненні у Варшаві.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив своє захоплення рішучістю та силою українців, які борються проти російських загарбників у ході «великої битви за свободу». Виступаючи з промовою в Королівському замку в центрі Варшави в суботу, 26 березня, Байден заявив, що російська влада «задушила демократію» всередині країни і тепер «прагне зробити це в інших місцях». 

Звертаючись до українців, президент наголосив: «Ми разом із вами. Крапка». Водночас він зазначив, що світ має підготуватися до «тривалої боротьби за демократію». Про це повідомило Polskie Radio24.

Байден звернувся також до росіян, які підтримують політику свого президента Володимира Путіна. «Я відмовляюся вірити, що ви вітаєте вбивство невинних дітей, старих людей, чи що ви сприймаєте бомбардування шпиталів, шкіл, пологових будинків; чи що ви підтримуєте, коли міста оточують, обрізають постачання і не дозволяють цивільним виїхати, щоби вони там голодували. Це – не дії великої нації», – наголосив він.

Байден заявив, що російський президент Володимир Путін не повинен залишатися при владі, а його війна проти України є «стратегічним провалом» Москви.

«Диктатор, який прагне відновити імперію, яка давно відійшла, не досягне своєї мети, бо люди не хочуть жити в його світі.

Україна ніколи не стане перемогою для Росії. Вільний народ відмовляється жити у безнадійному й темному світі. Попереду буде краще, світліше майбутнє, збудоване на правилах і демократії, майбутнє, сповнене надії й світла, гідності й порядності, свободи і можливості.

Заради Бога, цей чоловік не може лишитися при владі», – сказав Байден, який раніше назвав Путіна «м’ясником».

У своїй промові він закликав демократії світу гуртуватися задля боротьби проти диктаторів та насилля авторитарних режимів. Він запевнив, що США та західний світ стоїть на боці України.

Байден перебуває з кількаденним візитом у Польщі, щоби посилити єдність країн-членів НАТО на тлі російської загрози та запевнити Україну в підтримці. Зокрема, він відвідав американську військову базу в Ряшеві неподалік польсько-українського кордону 25 березня, а 26 березня навідався до центру допомоги українським біженцям на головному стадіоні у Варшаві.

У промові Байден зазначив, що при спілкуванні з україськими дітьми та жінками, які ледве стримують сльози від думки про можливу загибель їхніх тат, братів, синів і чоловіків на полі бою, він відчув настільки сильний смуток, що просто виснажив усі сили й почуття. 

Американський президент виступав перед громадянами у Варшаві під час того, як російські окупанти завдавали ракетних ударів по Львову.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у Варшаві відвідав Національний стадіон, де зустрівся з біженцями з України та волонтерами, а також назвав Путіна “м’ясником”.

26 березня 93 бригада Холодний Яр, територіальна оборона і місцеві партизани звільнили місто Тростянець на Сумщині від російських окупаційних військ. Це місто три тижні було під контролем ворога.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE