Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” не голосуватиме за покарання для чоловіків, які не повернулися воювати

“Слуга народу” не голосуватиме за покарання для чоловіків, які не повернулися воювати

  • 14 Квітня, 2022
  • 2022 Переглядів
  • 0

Фракція “Слуга народу” не підтримає запровадження відповідальності для чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися під час воєнного стану. Йдеться про законопроєкт №7265.

Про це заявив голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія.

“Фракція політичної партії “Слуга Народу” не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану. Зокрема, мова йде про законопроект 7265.

Ми вважаємо, що у такому вигляді ця законодавча норма є шкідливою і небезпечною як для оборони України сьогодні, так і для відбудови її у майбутньому. 

Сотні тисяч українців повернулися додому, щоб захищати свою країну під час війни. Багато з тих, хто залишився, працює за кордоном і пересилає в Україну гроші – в якості допомоги сім’ям чи як пожертвування до фондів оборони країни.

Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути: покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Будемо шукати інших способів покарання цих осіб”, – заявив Арахамія.

Нардеп запевнив, що “стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може”. 

За його словами, влада зацікавлена у тому, щоб після завершення бойових дій і перемоги всі українські громадяни повернулися в Україну, працювали над її відновленням і мали змогу жити звичним життям.

У Верховній Раді було зареєстровано декілька законопроєктів про встановлення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону України та неповернення на Батьківщину під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, Сили спеціальних операцій підірвали міст з російською технікою, що прямувала до Ізюму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE