Politerno > Україна і світ > Оприлюднено перші фото та відео підбитого крейсера “Москва”

Оприлюднено перші фото та відео підбитого крейсера “Москва”

  • 18 Квітня, 2022
  • 918 Переглядів
  • 0

Журналіст OSINTtechnical опублікував можливо перші фото та відео російського крейсера “Москва” після влучання у його лівий борт українських ракет “Нептун”.

Про це повідомив дослідник OSINTtechnical у Twitter.

“Я не можу перевірити справжність, але це крейсер класу “Слава”, і я не думаю, що котрийсь з них з них був знищений таким чином”, – йдеться у овідомленні.

 

Фото OSINTtechnical з Twitter

Журналіст також зазначив, що “існує розбіжність між датою фото 15.04 і датою затоплення 14.04”.

Одне з фото зроблене з корабля, який, ймовірно прибув на допомогу “Москві”. На ньому видно, що палаючий крейсер накренився на лівий бік.

 

Фото OSINTtechnical з Twitter

Також над палубою видно два перехресні струмені води – це може свідчити про те, що так або намагалися загасити пожежу, або могли відкачувати з трюмів воду, використовуючи пожежні гідранти як насоси.

OSINTtechnical також вважає, що “Москва” горіла всередині, перш ніж затонути, бо з більшості видимих ілюмінаторів видно сильний дим.

 

Пізніше OSINTtechnical також опублікував відео палаючої “Москви”.

Увечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами “Нептун” підбили флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер “Москва”. Після цього крейсер із 16 крилатими ракетами вийшов з ладу та затонув.

Також ми писали, що капітан першого рангу Антон Купрін загинув під час пожежі на крейсері “Москва”, а в анексованому Росією Севастополі відбулася церемонія прощання з кораблем.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE