Politerno > Україна і світ > На Одеській митниці навмисно затягують розмитнення товарів і вимагають хабарі – “Авіа Карго”

На Одеській митниці навмисно затягують розмитнення товарів і вимагають хабарі – “Авіа Карго”

  • 17 Травня, 2022
  • 522 Переглядів
  • 0

Через скасування митних платежів на час воєнного стану митники Одеської митниці навмисно затягують оформлення, натякаючи, що з ними потрібно домовитись. При цьому з імпортерів вимагають по $500-1000 за контейнер.

Про це розповіла компанія “Авіа Карго”, що відмовилась платити.

Один із керівників компанії пояснив: “Керівник Одеської митниці Заколодяжний дав команду начальнику поста “Євротермінал” Дмитру Дзенвалюку тримати наші контейнери максимально довго та робити 100% доглядів з сортуванням товару по артикулам, а деякі декларації мали від 100 до 200 артикулів. Після написання акту огляду (що займає від 2 до 6 днів) – митники надіслали запит до відділу тарифів. Після проходження всіх етапів доводилося відкликати подану раніше декларацію та подавати заново, згідно акту догляду. Все це розтягувалося на багато днів. Як альтернативу спрощення процесу митного оформлення, Дзенвалюк запропонував сплачувати хабар у розмірі $1000 за контейнер з взуттям та $500 за контейнер з іншим товаром. Ми відмовилися”.

Закінчилося тим, що весь вантаж було знищено ударом російської ракети.

Це лише одна історія, адже ця корумпована схема працює і на західних митницях, через які до України потрапляють вантажі з гуманітарною допомогою. З імпортерів – збирають сотні доларів за автівку, контейнер тощо.

Численні скарги імпортерів залишаються без відповіді та результатів, адже одні й ті самі люди вимагають хабарі та приймають скарги від тих, хто не хоче їх давати.

У випадку “Авіа Карго” скарги приймав керівник митниці Заколодяжний, який і віддавав наказ на штучне затягування розмитнення. Сигнали про порушення на Одеській митниці ігнорується керівництвом Митної служби в Києві.

Нагадаємо, маріупольська міська рада опублікувала кадри евакуації поранених захисників Маріуполя з “Азовсталі”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE