Politerno > Україна і світ > 42% українців прийняли б “гарантії безпеки”, найбільше прихильників відмови від НАТО на сході

42% українців прийняли б “гарантії безпеки”, найбільше прихильників відмови від НАТО на сході

  • 24 Травня, 2022
  • 936 Переглядів
  • 0

Українці розділилися у ставленні до відмови від НАТО в умовах війни в обмін на гарантії безпеки.

Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології, повідомляє “Європейська правда”.

42% опитаних вважають, що в нинішніх умовах може бути прийнятно замість НАТО отримати гарантії безпеки від таких держав, як США, Велика Британія, Німеччина, Франція тощо. 

Водночас 39% продовжують наполягати, що лише вступ до НАТО зможе забезпечити безпеку Україні, і тому відмовлятися від нього не можна.

При цьому 19% респондентів або не визначилися зі своєю думкою, або взагалі не погодилися з жодним із цих тверджень.

Найбільше прихильників відмови від НАТО на сході (50%), найменше – на заході України (35%).

Опитування проводилось 13-18 травня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім АР Крим. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України, а також громадяни, що виїхали за кордон.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%. За умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення, але при цьому отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність.

Нагадаємо, жодна країна остаточної відповіді щодо гарантій безпеки не дає.

Як повідомлялося, зафіксовано, як кораблі РФ завантажують в окупованому Криму українське зерно, імовірно, вивезене з окупованої Херсонщини та інших тимчасово непідконтрольних територій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE