Politerno > Україна і світ > Подоляк обурився на слова Байдена щодо попереджень про вторгнення, але забув про “шашлики” і “сіяння паніки”

Подоляк обурився на слова Байдена щодо попереджень про вторгнення, але забув про “шашлики” і “сіяння паніки”

  • 11 Червня, 2022
  • 2557 Переглядів
  • 0

Радник голови ОП Михайло Подоляк у відповідь на заяву президента США Джо Байдена заявив, що Володимир Зеленський знав про всі можливі сценарії вторгнення РФ.

Про це Подоляк заявив у коментарі LIGA.net.  

Слід нагадати, що президент США Джо Байден у п’ятницю під час політичного збору коштів у Лос-Анджелесі заявив, що президент України Володимир Зеленський не сприймав його попередження про те, що Росія вторгнеться до України.

“Я знаю, що багато людей думали, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і ми мали дані для підтвердження, що він (Путін. – ред.) збирається перейти кордон. Не було жодних сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато людей”, – сказав президент Джо Байден.

На ці слова відреагував радник Андрія Єрмака – Михайло Подоляк.

“Те, що Росія розробляє різні сценарії експансії, ми чудово розуміли. У Володимира Зеленського на столі постійно перебувала відповідна аналітика, яка базувалася на якісних розвідданих. Президент також уважно реагував на всі слова та попередження наших партнерів”, – сказав Подоляк. 

Він додав, що Київ готувався до агресивного сценарію, але було складно визначити, яким саме буде обсяг вторгнення. Адже інтенсивність обстрілів усієї території України не можна було передбачити, а масштаб вторгнення шокував навіть партнерів України.

“А ось що важливо, то це швидкість, з якою перебудувалося держуправління на військові рейки, та практично блискавичний вихід нашої країни з шоку. Ну і, нарешті, ключове, мені здається, що безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів ефективно бореться у повноцінній війні проти набагато ресурснішого опонента, якщо ключові країни не зуміли превентивно зупинити мілітаристські апетити РФ, чудово їх знаючи”, – підкреслив Подоляк. 

Також зазначимо, що 19 січня 2021 року президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України із проханням не панікувати через можливе повномасштабне вторгнення Росії та пообіцяв, що в країні пануватиме мир і всі зустрінуть 2023 рік.

За його словами, держава-агресор навмисне сіяла паніку та невпевненість у населенні, щоби послабити можливий опір та віднадити бізнес-інвесторів. Водночас, він запевнив, що влада тісно співпрацює з партнерами щодо дипломатичного вирішення ситуації та посилює свою обороноздатність.

“В квітні  – відзначимо Великдень. В травні як завжди – сонце, вихідні, шашлики, і звісно – День Перемоги. А далі літо…”, – заспокоював Зеленський.

Коли під час прес-конференції президента запитали англійською мовою про те, чи вважає він ймовірним, що вторгнення Росії може статися наступного тижня і чи готується українська влада до бомбардування Києва, Зеленський сам переклав запитання, уникнувши згадки про Київ.

Ще один іноземний кореспондент спробував уточнити в українського президента, чи вірить українська влада даним американської розвідки про можливість скорого нападу Росії. На це Зеленський відповів, що Київ вдячний усім своїм парнерам за допомогу та інформацію, яку бере до уваги, проте також покладається і на дані української розвідки і готується до будь-яких ризиків.

Згодом радник голови ОП Михайло Подоляк також прокоментував хвилю занепокоєння через можливий напад.

“Блискучий ураган емоцій в інформаційному просторі сильно контрастує з реальною ситуацією на рівні державного управління та з відчуттями у військах. У наших військових на фронті – впевненість і спокій, поки у фейсбуці та інших соцмережах розносяться різного роду загрози та страхітливі “анонси вторгнення”, – заявив Подоляк.

Нагадаємо, 11 червня українські захисники відбили наступ окупантів на Слов’янському та Бахмутському напрямках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE