Politerno > Україна і світ > Росія розпочала створення ракет “Сармат”, готується до нового випробування

Росія розпочала створення ракет “Сармат”, готується до нового випробування

  • 25 Червня, 2022
  • 847 Переглядів
  • 0

“Роскосмос” приступив до створення серійних міжконтинентальних балістичних ракет “Сармат”.

Про це заявив керівник “Роскосмосу” Дмитро Рогозін, повідомляє “Медуза“.

Першим ракети “Сармат” отримає один із полків Ужурського ракетного з’єднання, яке дислокується у Красноярському краї вже до кінця року.

Також Рогозін повідомив, що йде підготовка до другого льотно-конструкторського випробування “Сармата”, поки не уточнюватиме, коли і де намічено пуск.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що перший російський стратегічний ракетний комплекс “Сармат” стане на бойове чергування наприкінці 2022 року.

Перший запуск “Сармата” відбувся наприкінці квітня. Тоді ж Путін заявив, що “перший полк, повністю укомплектований важкими балістичними ракетами “Сармат”, надійде на бойове чергування за планом наприкінці 2022 року”.

Путін стверджував, що ракета може “долати всі сучасні засоби протиракетної оборони” і погрожував іншим країнам. У Міноборони РФ заявляли, що “Сармат” – найпотужніша ракета з найбільшою у світі дальністю поразки цілей.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін на зустрічі з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що найближчим часом передасть Білорусі комплекси “Іскандер М”, які можуть можуть мати ядерні боєголовки.

Нагадаємо, очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що російські окупанти завдали двох ракетних ударів по об’єктам цивільної інфраструктури області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE