Politerno > Україна і світ > Путін обіцяє дати Білорусі “Іскандери” – Лукашенко каже, що Литва оголосила війну Росії

Путін обіцяє дати Білорусі “Іскандери” – Лукашенко каже, що Литва оголосила війну Росії

  • 25 Червня, 2022
  • 3934 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін на зустрічі з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що найближчим часом передасть Білорусі комплекси “Іскандер М”, які можуть можуть мати ядерні боєголовки.

Про це повідомило прокремлівське видання “РІА Новости”.

“Ми протягом найближчих кількох місяців передамо Білорусі комплекси Іскандер М, які можуть застосовувати балістичні та крилаті ракети. Причому, як у звичайному, так і в ядерному виконанні“, – зазначив Путін.

При цьому, за його словами, питання щодо “союзної держави” фактично закрите. 

Також Путін запропонував Лукашенку дообладнати літаки СУ-25, які знаходяться на озброєнні армії Білорусі, на авіаційних заводах Росії та розпочати підготовку льотного складу.

Своєю чергою Лукашенко сказав, що блокада транзиту деяких товарів до Калінінґрада “схоже на оголошення війни”.

“Нас дуже напружує та ситуація і та політика, яку проводять наші сусіди. Ви в загальних рисах знаєте: це керівництво Польщі й керівництво Литви. Політика (спрямована – ред.) на конфронтацію. І вам їх вистачає, особливо в Україні.

Останнім часом найманців найбільше з Польщі. Я не розумію, навіщо їм потрібна ця конфронтація. Але ясно, що за спиною стоять і підштовхують тощо. Але політика огидна, поведінка – агресивна.

Те саме з Литвою. Наростає потік інформації про призупинення транзиту із Росії через Білорусь до Калінінґрада, ізолювати Калінінґрад. Ну слухайте, це суголосно з оголошенням війни! Це ж неприпустимо подібні речі в сучасних умовах”, – заявив Лукашенко.

Самопроголошений президент Білорусі додав, що він сподівається на жорстку і дзеркальну відповідь Росії на ці “ворожі дії” Литви.

Путін запевнив, що Росія надасть відповідне озброєння для білоруської армії, аби посилити так звану оборону “Союзної держави” на тлі агресивних дій  Заходу.

Лукашенко прилетів 24 червня до Москви. У ході свого візиту він запланував провести перемовини з Путіним.

Як повідомлялося, у ніч на 25 червня РФ випустила по території України понад 50 ракет.

Більшість із цих ракет випустила авіація Росії з території Білорусі. Російські літаки ввійшли у авіаційний простір Білорусь, підійшли до кордону із Україною і завдали ударів по українській території, зокрема по Житомирщині.

Нагадаємо, ЗСУ довелося відійти на більш укріплені позиції з Сєвєродонецька, що не дало змогу окупантам заблокувати українських військових  у місті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE