Politerno > Україна і світ > Міноборони РФ взяло відповідальність за пожежу в ТЦ у Кременчуці, назвавши будівлю “нефункціонуючою”

Міноборони РФ взяло відповідальність за пожежу в ТЦ у Кременчуці, назвавши будівлю “нефункціонуючою”

  • 28 Червня, 2022
  • 1355 Переглядів
  • 0

Міноборони РФ взяло відповідальність за пожежу в ТЦ у Кременчуці, заявивши, що він “не функціонував”, а пожежа почалася через “детонацію боєприпасів, що зберігалися на заводі”.

«27 червня в місті Кременчук Полтавської області ВКС Росії завдано удару високоточною зброєю повітряного базування по ангарах з озброєнням і боєприпасами, що надійшли від США і європейських країн, в районі Кременчуцького заводу дорожніх машин. Внаслідок високоточного удару, зброя та боєприпаси західного виробництва, зосереджені на складській території для подальшого відправлення українському угрупованню військ на Донбасі, вражені. Детонація боєприпасів до західної зброї, викликала пожежу в розташованому поряд з територією заводу торговому центрі, який не функціонував», – сказано в повідомленні відомства.

Мер Кременчука заявив, що адміністратори ТЦ не закривали його.

Відомо, що під час вибуху в торговому центрі «Амстор» загинуло щонайменше 18 людей, 36 людей вважаються зниклими безвісти. Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що в ТЦ влучили російські ракети: там перебувало понад тисячу людей. 

Торговий центр розташований через дорогу від заводу “Кредмаш”, що випускає обладнання для виробництва асфальтобетону та асфальту. Загалом Росія випустила три ракети, дві з них влучили у торговий центр, третя — по заводу.

Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні назвав Росію найбільшою терористичною організацією у світі. Говорячи про ракетний удар по торговому центру у Кременчуці, Зеленський заявив, що таке могли зробити «тільки абсолютно відморожені терористи».

Нагадаємо, зранку 28 червня окупанти вдарили ракетами по Миколаєву й обстріляли Очаків, а також громади Дніпропетровської області, ввечері – били по околицях Запоріжжя, вночі – по Харкову, всю добу обстрілювали Сумщину, а вночі й Чернігівщину.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE