Politerno > Україна і світ > Байден анонсував поставки західних систем ППО і більше HIMARS для України

Байден анонсував поставки західних систем ППО і більше HIMARS для України

  • 30 Червня, 2022
  • 584 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон готує новий пакет допомоги Україні на суму $800 мільйонів.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками саміту НАТО, повідомляє з Мадрида кореспондент “Європейської правди“.

Байден зазначив, що США вже надали Україні військову допомогу на 7 млрд доларів, відколи він обіймає посаду, і планують продовжити підтримку.

“У наступні дні ми плануємо оголосити більше, включаючи нові сучасні західні системи протиповітряної оборони для України, більше артилерії та амуніції, протибатарейні радари, додаткову амуніцію до ракетних систем HIMARS, які ми вже надаємо Україні”, – сказав Джо Байден.

Він додав, що Україна отримає також більше установок HIMARS від інших країн.

“Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки треба. Подивіться, як війна в Україні впливає на Росію: вони вперше за майже 100 років наблизилися до дефолту, вони втратили значну частину своєї економіки, обмеження на купівлю ними технологій, зокрема американських, створили проблему збереження видобутку нафти на тому самому рівні, така сама ситуація з озброєнням. Росія платить високу ціну. Всі союзники підтримуватимуть Україну, скільки це буде необхідно для того, щоб Україна могла себе захистити”, – наголосив американський лідер.

Байлен зазначив, що Україна вже завдала серйозного удару по Росії, адже РФ фактично вже втратила своє міжнародне становище та знаходиться в положенні, коли весь світ намагається ізолювати країну-агресорку.

“Увесь світ дивиться на те, що ви програли. Ви не змогли захопити Київ, Донбас, і ви не можете цього зробити. Українці хоробро протистоять російській агресії. Я не знаю, як це все закінчиться, але це вже поразка Росії в Україні”, – додав президент США. 

Також Байден заявив, що російський народ вже відчуває вплив санкцій через неспровоковану війну в Україні.

“Погляньте, який вплив війна проти України справила на Росію. Їм довелося відмовитися від свого державного боргу вперше за майже понад 100 років. Вони втратили 15 років здобутків, які вони досягли. Опинилися в ситуації, коли у них виникають проблеми експорту. Вони матимуть проблеми з підтриманням видобутку нафти, тому що у них немає технологій, щоб це зробити… І вони також перебувають у подібній ситуації щодо своїх систем озброєння та деяких військових систем”, – наголосив він на пресконференції на завершення саміту НАТО в Мадриді.

Отже, за словами американського президента, росіяни платять за це “дуже, дуже високу ціну”.

Байден запевнив, що західні партнери продовжать надавати свою підтримку України, та зауважив, що рішення та угоди, оголошені на саміті НАТО в Мадриді показують, що НАТО “переміщається до місця, яке зображає реалії другої чверті 21 століття”.

Нагадаємо, 30 червня Україна почала експорт електроенергії до Румунії, що стало початком комерційного обміну електроенергією між Україною і ЄС. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE