Politerno > Україна і світ > Влада знову не випустила мера Чернігова за кордон на конференцію

Влада знову не випустила мера Чернігова за кордон на конференцію

  • 2 Липня, 2022
  • 915 Переглядів
  • 0

Меру Чернігова Владиславу Атрошенку вдруге не дозволили виїхати за кордон на міжнародну конференцію з відновлення України.

Про це сам Атрошенко повідомив у Facebook.

“Представники України не потраплять на міжнародну конференцію з відновлення України через «політику» голови ОВА та деяких чиновників Офісу Президента.

Сьогодні (2 липня – ред.) мені, як меру Чернігова, безпідставно заборонили робочий візит до Швейцарії, на Конференцію з відновлення України та Чернігівщини зокрема…

“Прийнято рішення про відмову у перетинанні державного кордону на виїзд з України громадянину України Атрошенко” – йдеться у відповіді українських чиновників”, – зазначив міський голова.

Атрошенко повідомив, що відмова у виїзді дискредитує Україну й президента.

“І їм байдуже, що конференція в Лугано є унікальною можливістю для України залучити кошти на відновлення. Байдуже на офіційні запрошення. Байдуже на людей. Байдуже на Україну. Вони граються в політику. Поки йде війна. Поки гинуть люди.

Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста – мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність – ницість та зрада державних інтересів.

Такі дії чиновників дискредитують не мене, а Україну і Президента. Дуже прикро, що висновків не роблять і ганебна практика не припиняється”, – додав Атрошенко.

У відмові йдеться, що Атрошенко не має підстав на перетин кордону згідно з законом “Про мобілізацію” та не надав відповідних документів.

На це він відповів, що не погоджується з відмовою і йому не повідомили її причини.

 Атрошенко показав офіційне запрошення Швейцарії:

Перший раз Атрошенка не випустили 19 червня.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий провів оперативну нараду за участі військового та цивільного керівництва міста для розуміння дій на випадок ескалації з боку Білорусі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE