Politerno > Україна і світ > Рішення щодо переміщення військовозобов’язаних скасовано – Зеленський каже, що з Генштабом непорозумінь не має

Рішення щодо переміщення військовозобов’язаних скасовано – Зеленський каже, що з Генштабом непорозумінь не має

  • 6 Липня, 2022
  • 692 Переглядів
  • 0
Зеленський та Залужний

Начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала скасував дію документа щодо надання дозволів військовозобов’язаним на виїзд за межі місця проживання під час воєнного стану, а президент Володимир Зеленський заявив, що між ним і Генштабом немає жодних непорозумінь.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram.

“Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання”, – зазначив головнокомандувач.

За словами Залужного, оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Він зазначив, що “наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів”.

Залужний також закликав українців до “виконання свого конституційного обов’язку із захисту держави”.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський розповів, що між ним і Генштабом немає жодних непорозумінь, а питання щодо дозволів на переміщення військовозобов’язаних – “дрібна помилка”, у порівнянні з єдністю проти Росії.

“У нас сьогодні була зустріч з військовими. У нас вони щодня відбуваються ці засідання, але сьогодні (6 липня – ред.) було окреме засідання щодо рішення Генштабу 5 липня.

Ми вирішили, що рішення було прийнято не зовсім правильно і його відмінять.

Що стосується можливих непорозумінь між мною і Генштабом, то ніяких непорозумінь нема. Це дрібна помилка у порівнянні з тією великою єдністю, яку ми демонструємо перед обличчям російської загрози.

Це просто дрібниця. Це ні про що”, – запевнив Зеленський у коментарі журналістам 6 липня.

Як повідомлялося, Генштаб ЗСУ розробив Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання чи перебування громадянам України, які перебувають на військовому обліку, під час воєнного стану: він може діяти від 30 днів до року. Дане рішення розкритикувала нардепка від “Слуги народу”, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей у воєнний час, мають брати дозволи у територіальних центрах комплектування

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш прокоментував рішення Генштабу ЗСУ щодо Порядку надання дозволу на виїзд за межі місць проживання військовозобов’язаних.

Президент Володимир Зеленський вимагав роз’яснення від Генштабу ЗСУ щодо порядку отримання “якихось дозволів” для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів.

Згодом він доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України.

Нагадаємо, суд РФ закрив важливий термінал для експорту нафти з Казахстану до Європи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE