Politerno > Україна і світ > На Луганщині ворог кидає в бій “ждунів”, на Донеччині вбиває цивільних, Харків обстріляв з РСЗВ

На Луганщині ворог кидає в бій “ждунів”, на Донеччині вбиває цивільних, Харків обстріляв з РСЗВ

  • 11 Липня, 2022
  • 658 Переглядів
  • 0

Харків

Окупанти на Луганщині змушують українців воювати проти України, на Донеччині продовжують вбивати мирне населення, а Харків обстрілюють з реактивних систем залпового вогню.

На Луганщині окупанти використовують авіацію, але стоять на місці, втрачають чергові склади з боєприпасами.

“Повідомлення про втрату окупантами чергових складів із боєприпасами надходять щодня, останнє – з Луганська. Постачання боєкомплектів на позиції в них порушено, однак ці втрати ще не досягли критичної межі – запасів в росіян забагато …

Протягом багатьох десятиріч армія ворога ніде не зазнавала таких вагомих втрат, як на Луганщині.

В них є все і в достатній кількості. Але наші бійці завдають росіянам чисельних втрат, багато ворогів повертаються додому і “вмирають від природних причин”. “Друга армія світу” декілька разів бігла з Білогорівки, не знала що робити під Золотарівкою.

В бій вже кинуті завзяті “ждуни” із Рубіжного та Сєвєродонецька. Вони знищують села області, де можливо мешкають їхні родичі. Але це те, чого вони хотіли, на жаль”, – повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Гайдай повідомив, що за ніч із 10 на 11 липня росіяни завдали п’ять ракетних ударів та чотири масованих артилерійських обстріли по населених пунктах на межі Луганщини і Донеччини.

За його словами, російські війська застосовують авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з Лисичанського та інших напрямків на Сіверськ та Слов’янськ, але вже більше тижня ці спроби безуспішні. Намагаються просуватися зі сторони Попасної”.

Станом на 08:45 11 липня внаслідок ракетного удару по п’ятиповерховому житловому будинку в Часовому Яру загинуло 18 людей.

За даними ДСНС, наразі врятовано з-під завалів 6 людей.

За даними рятувальників, вже розчистили та розібрали близько 137 тонн зруйнованих елементів будинку.

Встановлено мовний контакт з двома людьми, які перебувають під завалами.

Ще одна людина вчора загинула у Зайцевому. Двоє цивільних в області дістали поранення.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі”, – підкреслив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram.

В Харкові вранці 11 липня було три вибухи, перший вибух пролунав о 3:32. За даними ДСНС, російська ракета влучила в житлову шестиповерхівку у центральній частині Харкова. За фактами обстрілів прокуратура розпочала кримінальне провадження.

“Російські окупанти завдали удари, попередньо, реактивними системами залпового вогню”, – зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєнубов у Telegram.

За його словами, усі служби оперативно реагують та працюють на місцях. Про постраждалих не повідомляється.

В Харківській міські раді додали, що у зв’язку з обстрілами тимчасово зупиняється рух Салтівської лінії метрополітену.

Нагадаємо, президент США Джо Байден подякував ЦРУ за оцінку намірів Росії напасти на Україну і назвав роботу співробітників “критично важливою”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE