Politerno > Україна і світ > Байден подякував ЦРУ за те, що попередили світ про напад РФ на Україну

Байден подякував ЦРУ за те, що попередили світ про напад РФ на Україну

  • 11 Липня, 2022
  • 706 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден подякував ЦРУ за оцінку намірів Росії напасти на Україну і назвав роботу співробітників “критично важливою”.

Про це повідомило американське видання CNN.

Джозеф Байден зазначив, що оцінка намірів Володимира Путіна перед вторгненням допомогла згуртувати союзників. Він вважає, що робота ЦРУ дозволила “попередити світ”.

“Ми бачили, що він робив. Ви бачили, які сили він збирав, які плани будував. Викриття путінської п’єси пробило гігантську діру в удаванні та дискредитувало його брехню про те, що ми робили в Україні”, – сказав Байден.

Розвідні дані щодо планів Путіна допомогли згуртувати країни НАТО. Своєю чергою це допомогло в зусиллях зберегти автономію України та протистояти вторгненню Росії.

“І, до речі, я витратив понад 135 годин, роблячи саме це майже щодня, бо Путін розраховував, розраховував на здатність розвалити НАТО і зламати нашу рішучість”, — додав президент США.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден заявив, що президент України Володимир Зеленський не сприймав його попередження про те, що Росія вторгнеться до України.

Під час засідання міністрів країн G20 державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Росію припинити блокування експорту українського зерна та нагадав, що Україна є суверенною державою.

Нагадаємо, 10 липня українські захисники відбили розвідку боєм окупантів на Слов’янському напрямку, ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE