Politerno > Україна і світ > “Хочеться вимити руки, які голосували за Зе”: журналіст назвав трудову “реформу” антинародною

“Хочеться вимити руки, які голосували за Зе”: журналіст назвав трудову “реформу” антинародною

  • 19 Липня, 2022
  • 2602 Переглядів
  • 0

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №5371, що запроваджує договірний режим регулювання трудових відносин.

Наводимо переклад Фейсбук-допису відомого журналіста, колишнього редактор “Економічної правди” Сергія Лямця щодо прийняття цього закону.

Декілька фактів про те, що сталося:

1. Мені соромно за Володимира Зеленського.

Це рішення Офісу президента Володимира Зеленського. Це – рішення Зеленського. Жодної Ради не існує, рішення ухвалює Офіс президента, а депутати голосують. Так було й цього разу. Одна справа – коли весь світ вважає тебе героєм та рятівником. Інше – як ти поводишся з власним народом. Хочеться вимити руки, які голосували за Зе.

2. Працівників України залишили беззахисними перед роботодавцем.

Зробили так, ніби закон заважав платити найманим працівникам більше грошей. Звісно, ​​це брехня. Ніколи закон не заважав платити більше. Заважав лише платити менше. Заважав використати працівника так, як хотілося.

Тепер ніщо не заважає компаніям до 250 осіб нав’язувати погані умови праці. Працівник не може змусити роботодавця надати кращі умови, його завжди ставлять перед фактом. Не подобається – йди гуляй. Винятки робили тільки для кращих людей, і ці винятки не порушували закон. Більшість людей захищав закон. Закон змушував роботодавців хоча б вдавати, що вони дотримуються закону. Тепер ні.

3. Держава самоусунулася.

Так, роботодавці і раніше нав’язували погані умови праці. Платили мало, звільняли колись хочуть. Не хочеш – не працюй.

Але раніше це було незаконно.

Тепер можна не соромитися. Усі – по закону. Єдина сила, яка могла змусити роботодавця дотримуватися соціальних гарантій – держава. Але держава втекла у кущі.

————

Мені не подобається цей тренд. Поки країна воює, депутати та чиновники працюють проти українців. Ну і само собою, “Слуги народу” – ніякі не слуги народу. Яку форму хочете надягайте, ви – розчарування.


Нагадаємо, Угорщина дозволила пропускати через свою територію усю допомогу для Україні, включаючи озброєння та військову техніку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE