Politerno > Україна і світ > В.о. генпрокурора Симоненко перш за все наново розподілив обов’язки в ОГП

В.о. генпрокурора Симоненко перш за все наново розподілив обов’язки в ОГП

  • 19 Липня, 2022
  • 634 Переглядів
  • 0
ОГП Симоненко

Виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко одним зі свої перших наказів наново розподілив обов’язки між керівництвом Офісу Генпрокурора, скасувавши попередній розподіл.

Про це повідомляють джерела УП.

За собою Симоненко залишив взаємодію з Офісом Президента Верховною Радою, Кабміном, РНБО, Вищою Радою правосуддя.

Він також поклав на себе питання координації правоохоронних органів у сфері протидії злочинності.

Згідно з наказом, Симоненко буде керувати департаментом організаційно-контрольної діяльності, правового та аналітичного забезпечення; департаментом кадрової роботи та державної служби; департаментом міжнародно-правового співробітництва; департаментом протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту; департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів ДБР, наглядом за його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадження.

Також Симоненко поклав на себе керування департаментом нагляду за додержанням законів органами безпеки; департаментом документального забезпечення; Генеральною інспекцією.

Крім того, у підпорядкування виконувача обов’язки Генпрокурора буде управління організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів; управління інформполітики; управління забезпечення охорони державної таємниці; відділу внутрішнього аудити і т.ін.

Перший заступник Генпрокурора Роман Говда буде опікуватись департаментом кримінально-правової політики та захисту інвестицій; департаментом організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, що посягають на функціонування економіки та кібербезпеку держави; департаментом протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарних сферах; департаментом державного майна, ресурсів та матеріально-технічного забезпечення і т.ін.

Заступник Генпрокурора Максим Якубовський займатиметься питаннями спеціалізованої прокуратури у військовій сфері; спеціалізованої екологічної прокуратури тощо.

Зазначається, що в разі відсутності в.о. Генпрокурора його повноваження здійсню перший заступник, а в разі відсутності і його, один з заступників згідно з наказом.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

17 липня президент Володимир Зеленський відсторонив генпрокурора Ірину Венедіктову і усунув від посади главу СБУ Івана Баканова. Зеленський поклав виконання обов’язків генерального прокурора на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE