Politerno > Україна і світ > Рада схвалила призначення генпрокурором “слуги народу”, який гальмував судову реформу

Рада схвалила призначення генпрокурором “слуги народу”, який гальмував судову реформу

  • 27 Липня, 2022
  • 830 Переглядів
  • 0

Народні депутати дали згоду на призначення народного депутата від “Слуги Народу” Андрія Костіна новим генеральним прокурором України.

Про це повідомила речниця фракції СН Юлія Палійчук у Telegram.

“Відповідне рішення було підтримано майже конституційною більшістю голосів – “за” проголосувало 299 народних обранців”.

Як писала УП, наразі в ОПУ вирішують, чи варто зараз призначати нового голову СБУ. Розглядається робочий варіант, що в Службі залишиться в.о. керівника – Василь Малюк.

Крім того джерела у “Слузі народу” повідомляють, що на наступному засіданні Рада планує відправити народну депутатку СН Ольгу Совгирю працювати суддею Конституційного Суду.

Довідково: Андрій Костін – юрист. У 2010 він був обраний депутатом Одеської міської ради від партії “Фронт змін”, а у 2019 році – депутатом Верховної Ради від “Слуги народу”. 

Костін претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.

Як голова комітету з правової політики він відповідав у парламенті за судову реформу, проте саме в період керівництва комітетом Костіним належна судова реформа блокувалася, а необхідні законодавчі зміни та пропозиції спотворювалися.

Громадський активіст Михайло Жернаков зазначає, що Костін вилетів з конкурсу на посаду голови САП, бо не отримав рекомендації незалежних міжнародних експертів через проблеми з доброчесністю.

За законом голова САП є заступником Генпрокурора. А виходить, що людину, яка на думку міжнародних експертів посаді заступника ГП не відповідає, призначили Генпрокурором.

За даними Жернакова, Костін є кумом Андрія Єрмака.

Костін не декларував дохід від продажу квартир в Одесі. Але декларував корпоративні права свої та дружини в “Адвокатській компанії Право”.

Також журналісти “Схем” виявили, що дружина й донька Костіна працюють помічниками-консультантами інших нардепів, а сам Костін “працевлаштував” родичів колег.

19 липня Верховна Рада підтримала звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора. Кандидатуру Костіна пророкували на місце Венедіктової.

Нагадаємо, оприлюднено відео з Антонівського мосту в Херсоні, пошкодженого після удару Збройних сил України в ніч на 27 липня. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE