Politerno > Україна і світ > Після твіту із закликом про страту “азовців” МЗС України назвало дипломатів РФ співучасниками воєнних злочинів

Після твіту із закликом про страту “азовців” МЗС України назвало дипломатів РФ співучасниками воєнних злочинів

  • 30 Липня, 2022
  • 1445 Переглядів
  • 0

Посольства Росії у Великій Британії опубліковало заклик, щоб бійці українського полку «Азов» були не просто страчені, але повішені.

Повідомлення було опубліковане в офіційному твітері посольства.

Твіт був опублікований через кілька годин після загибелі в колонії в окупованій Оленівці (Донецька область) десятків українських військовополонених, у тому числі бійців «Азова», в чому Київ звинувачує Росію.

До твіту російське посольство прикріпило посилання на відео, опубліковане на його Youtube-каналі, в якому чоловік та жінка, що називають себе жителями Маріуполя, стверджують, що українські військові нібито стріляли по них із території заводу «Азовсталь».

Слова про повішення на відео вимовляє один із учасників сюжету, проте російське посольство у твіті ніяк не позначило, що йдеться про цитату і що воно якось дистанціюється від неї. У коментарях під відео багато користувачів сумніваються, що герої сюжету справді описують реальні події.

При цьому соцмережа не видалила твіт російського посольства. Вона додала до нього текст про те, що твіт порушує правила щодо розпалювання ненависті, однак доступ до нього не закритий, оскільки він може бути предметом суспільного інтересу.

30 липня Міністерство оборони Росії опублікувало список із особистими даними, включаючи прізвища, імена, по батькові і дати народження українських військовополонених, які, як стверджується, загинули напередодні в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині.

У списку 48 імен. Вказано, що всього загиблих 50, імен двох не встановлено. Достовірність вказаних у списку імен наразі не підтверджена. Опубліковано також список, як стверджується, поранених у Оленівці, у ньому – 73 імені.

Міноборони Росії заявляє, що в результаті удару по Оленівці, що перебуває під контролем підтримуваних Кремлем бойовиків, загинули або були поранені більшість зі 193 українських полонених, які там були.

Своєю чергою у Міністерстві закордонних справ України заявили, що немає ніякої різниці між російськими дипломатами, які у твітері закликають стратити українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в колонії окупованої Оленівки на Донеччині.

«Прочитайте це, коли вам кажуть, що Росія не має бути ізольована. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають стратити українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Всі вони є співучасниками цих воєнних злочинів і повинні відповісти», – написав у твітері речник МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, українські захисники вимагають, щоб ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров’я бійців ЗСУ, направили своїх представників в колонію, де росіяни утримують полонених. 

У результаті нічного обстрілу росіянами спального району Миколаєва одна людина загинула та 6 отримали поранення

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE