Politerno > Україна і світ > НАЗК склало два адмінпротоколи щодо мера Чернігова, з яким конфліктує ОП – один з них через корупцію

НАЗК склало два адмінпротоколи щодо мера Чернігова, з яким конфліктує ОП – один з них через корупцію

  • 15 Вересня, 2022
  • 606 Переглядів
  • 0

Національне агентство із запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів щодо міського голови Чернігіва Владислава Атрошенка.

Про це повідомили співрозмовники “Інтерфакс-Україна” у комісії.

Крім того, джерело повідомило, що 15 вересня НАЗК щодо Атрошенка також склало протокол про корупцію.

Згодом у пресслужбі міського голови Чернігова підтвердили, що мер отримав протокол щодо конфлікту інтересів. 

Претензія НАЗК стосується того, що 2 липня водій Атрошенка виїхав за кордон через пункт пропуску “Шегині” на автомобілі дружини мера Чернігова Tesla Model X. Самому Антрошенку тоді відмовили у перетині кордону. 

Дружина Атрошенка 5 березня покинула територію України через “Шегині” за кермом службового автомобіля мера Чернігова Toyota Camry.

НАЗК вгледів у цьому приватний інтерес Атрошенка.

У комісії вважають, що його водій, у якого було погоджене відрядження у Швейцарію разом із міським головою, перетнув кордон України, в інтересах Атрошенка, щоб передати його приватний автомобіль дружині мера.   

Як повідомлялося, міського голову Чернігова Владислава Атрошенка 2 липня вдруге не випустили з України до Швейцарії, куди він планував їхати на міжнародну конференцію з відновлення України.

Згодом Атрошенко заявив, що заступник голови ОП Кирило Тимошенко своєю заявою щодо заборони йому відвідати міжнародну конференцію в Лугано з відновлення України фактично зізнався у перешкоджанні роботі мера, у зловживанні своїм службовим становищем та у порушенні закону.

Атрошенко підтвердив, що зустрічався з конгресвумен Вікторією Спартц, яка нещодавно зробила кілька гучних заяв щодо голови ОП Андрія Єрмака і контролю за поставками зброї.

Нагадаємо, в окупованому Маріуполі люди вийшли на стихійний мітинг через відсутність у квартирах води та електроенергії протягом 3 місяців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE