Politerno > Україна і світ > Атрошенко зустрічався із Спартц, підтримує заяву щодо “оборонних бюджетів” але не тональність Філатова

Атрошенко зустрічався із Спартц, підтримує заяву щодо “оборонних бюджетів” але не тональність Філатова

  • 18 Липня, 2022
  • 781 Переглядів
  • 0

Мер Чернігова Владислав Атрошенко підтвердив, що зустрічався з конгресвумен Вікторією Спартц, яка нещодавно зробила кілька гучних заяв щодо голови ОП Андрія Єрмака і контролю за поставками зброї.

Міський голова зазначив під час інтерв’ю ZN.UA, що вони не говорили про ті речі, які вона описала в листі Джо Байдену.

“Вона була в діловій поїздці на своїй Батьківщині, заходила на кілька хвилин і до мене. Тоді ми спілкувалися у присутності представника військово-цивільної адміністрації. Питання, порушені у зверненні до президента Сполучених Штатів, точно поза моєю компетенцією, – зазначає Атрошенко. Я просив Вікторію Спартц, щоб вона задіяла всі можливості свого впливу, аби швидше надати Україні зброю і захистити небо, на той момент це була дуже актуальна й гостра тема”. 

В інтерв’ю УП є дуже важливий момент, у якому Спартц не зовсім розібралася, а журналісти не уточнили. Так звані оборонні бюджети громад. Насправді її теза народилася з позиції Асоціації міст України, яку недавно публічно озвучив мер Дніпра Борис Філатов. За законом громади зобов’язані виділяти кошти на утримання ТрО та ЗСУ. Проте уряд заблокував усі механізми закупівель: немає можливості працювати із західними постачальниками за передоплатою, а також нещодавно Кабмін повернув ці закупівлі до системи Prozorro. В результаті громади сидять на мільйонах (у Дніпра 500 мільйонів вільних), але допомогти армії не можуть. Мер Чернігова пояснив свою позицію щодо цього питання. 

“Усе, що стосується «оборонних бюджетів», то я підтримую по суті щодо спрощення процедури. Але форму і тональність заяви Бориса Філатова не підтримую і вважаю, що будь-які інтриги навколо посади прем’єр-міністра в умовах війни зайві. Президент самостійно визначиться щодо прем’єр-міністра”, – зауважив Атрошенко. 

Як повідомлялося, міського голову Чернігова Владислава Атрошенка 2 липня вдруге не випустили з України до Швейцарії, куди він планував їхати на міжнародну конференцію з відновлення України.

Згодом Атрошенко заявив, що заступник голови ОП Кирило Тимошенко своєю заявою щодо заборони йому відвідати міжнародну конференцію в Лугано з відновлення України фактично зізнався у перешкоджанні роботі мера, у зловживанні своїм службовим становищем та у порушенні закону.

Нагадаємо, окупанти намагаються просунутися з Лисичанська в бік Бахмута, в бій кинуто мобілізованих чоловіків з нещодавно окупованих міст.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE