Politerno > Україна і світ > На партії +519,4 млн грн, на телеканал “Рада” та “Голос України” +120 млн грн: ВР ухвалила бюджет-2023

На партії +519,4 млн грн, на телеканал “Рада” та “Голос України” +120 млн грн: ВР ухвалила бюджет-2023

  • 3 Листопада, 2022
  • 990 Переглядів
  • 0

Народні депутати ухвалили у другому читанні та в цілому законопроєкт про держбюджет на 2023 рік.

Про це повідомив у Telegram нардеп Ярослав Железняк.

“За” проголосували 295 нардепів, утримались – 35, проти – 0.

“Це рекорд по найбільш завчасному прийняттю бюджету за історію України. Тепер сподіваємося, що міжнародні партнери оцінять нашу пунктуальність і повністю профінансують закладений, теж рекордний, дефіцит у розмірі 38 млрд $”, – написав Железняк.

Раніше прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що дефіцит держбюджету наступного року складе понад 20% ВВП. 

“Будемо покривати його за рахунок допомоги партнерів. Нам потрібно залучити 38 млрд доларів. Отримаємо їх від ЄС, США, МВФ та інших донорів. Рухаємося в цьому напрямку і маємо всі підстави розраховувати на прогрес”, – запевнив він.

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував депутатам схвалити проєкт державного бюджету на 2023 рік у другому читанні.

Серед змін, що з’явилися у бюджеті – збільшення видатків на Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав людини (+116 млн грн), фінансування політичних партій (+519,4 млн грн), телеканал Рада та газета “Голос України” (+120 млн грн), а також додаткові 63 млн грн на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, майже 40 млн грн – на заходи з приватизації.

Кабінет міністрів ухвалив проєкт бюджету на 2023 рік до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів. Зокрема, уряд скоригував прогноз зростання ВВП на 2023 рік в бік консервативного сценарію (3,2% замість 4,6%). Прогноз інфляції зменшили з 30% до 28%.

Верховна Рада 7 жовтня затвердила проєкт держбюджету на 2023 рік у першому читанні.

Як повідомлялося, колишні й теперішні власники продакшн-компанії «Кінокіт», яка отримала 86 мільйонів на створення контенту (зокрема ефірні блоки спільного телемарафону «Єдині новини») для парламентського телеканалу «Рада», пов’язані з заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Нагадаємо, у Москві протягом кількох днів проходить виставка ритуальних послуг “Некрополь-2022”, на якій представлені останні моделі трун і надгробків, а також новинки похоронного оздоблення. На заході проводять майстер-класи, а всі охочі можуть зробити фото з хлопцем у труні.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE