Politerno > Україна і світ > ПВК Пригожина створить “центри підготовки ополченців” на кордоні з Україною

ПВК Пригожина створить “центри підготовки ополченців” на кордоні з Україною

  • 6 Листопада, 2022
  • 510 Переглядів
  • 0

ПВК “Вагнер” оголосила про створення Центрів “підготовки та управління народним ополченням” у Курській і Бєлгородській областях.

Про це повідомляє “Новая газета” з посиланням на пресслужбу Євгена Пригожина.

За словами Пригожина, “ополчення” має складатися з жителів цих областей, а залучати до забезпечення формувань потрібно місцевий бізнес. “Центри підготовки” фінансуватиме сам Пригожин.

“Якщо ти власник невеликого заводу, на якому працює 100 осіб, і з них 50 – статевозрілі самці, то 25% повинні нести службу в окопах, а 75% продовжувати свою трудову діяльність. І так по колу – один тиждень в окопах, три вдома і на виробництві”, – зазначають у ПВК.

Він запропонував як заохочення “за громадянську позицію” нагороджувати високими державними нагородами підприємства, які надаватимуть добровольців.

За словами Пригожина, “в окопах усі мають стояти зі зброєю, але її носіння має бути заборонене в населених пунктах і поза лінією оборони”.

Як відомо, днями у Санкт-Петербурзі відкрили “ПВК Вагнер-центр”, пов’язаний зі структурами російського бізнесмена Євгена Пригожина, також відомого як “кухар Путіна”.

Тим, хто прийшов на захід, запропонували подивитися кліп Віки Циганової на пісню “ПВК” і ознайомитися з виставкою дронів.

Також у центрі пройшло кілька лекцій. Промовці розповіли про намір створити в центрі, що відкривається, середовище для розвитку журналістики та IT-технологій, вилаяли людей, які залишили країну після початку війни, розкритикували Youtube за видачу в рекомендаціях роликів Фонду боротьби з корупцією Навального і заявили про бажання створити власну соцмережу. 

Нагадаємо, Кремль намагається відвести провину за провали у війні в Україні від себе всередині країни звільненнями та перестановками в командуванні російської армії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE