Politerno > Україна і світ > Щоб захистити ім’я Путіна: чому звільнено ще одного командира армії РФ

Щоб захистити ім’я Путіна: чому звільнено ще одного командира армії РФ

  • 6 Листопада, 2022
  • 606 Переглядів
  • 0

Кремль намагається відвести провину за провали у війні в Україні від себе всередині країни звільненнями та перестановками в командуванні російської армії.

Про це заявляють у розвідці Міністерства оборони Великої Британії.

Так, 3 листопада генерал-майора Олександра Лінькова було призначено виконуючим обов’язки командувача Центрального воєнного округу РФ. Ліньков змінив генерал-полковника Олександра Лапіна, якого нібито було звільнено з посади наприкінці жовтня 2022 року.

«Якщо інформація підтвердиться, це буде частиною серії звільнень російського військового командування з початку вторгнення в лютому 2022 року. Командувачі Східного, Південного та Західного військових округів були замінені на початку цього року», – зазначають аналітики.

Зокрема Лапіна широко критикували за низьку результативність на полі бою в Україні як лідер Чечні Рамзан Кадиров, так і глава Вагнера Євген Пригожин.

Звільнення є прикладом звинувачення вищих російських військових командирів за невдачі в досягненні російських цілей на полі бою.

Нагадаємо, біля села Макіївка на Луганщині внаслідок обстрілу ЗСУ знищено батальйон мобілізованих росіян із Воронезької області, загинуло кілька сотень окупантів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE