Politerno > Україна і світ > ВАКС “пробачив” “слузі народу” Гевку недостовірне декларування, бо той покаявся – ЗМІ

ВАКС “пробачив” “слузі народу” Гевку недостовірне декларування, бо той покаявся – ЗМІ

  • 1 Лютого, 2023
  • 1566 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд звільнив народного депутата 9 скликання від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв‘язку з його “дійовим каяттям”.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

“Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання народного депутата 9 скликання та звільнила його від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України”, – йдеться у повідомленні.

Ім’я народного обранця не називається, але за даними джерел УП, мова йде про нардепа від фракції “Слуга народу” Володимира Гевка.

Повідомляється, що суд врахував “позиції учасників, зокрема – думку прокурора, який підтвердив існування обставин сприяння у розкритті кримінального правопорушення”.

“Враховуючи позиції учасників, зокрема – думку прокурора, який підтвердив існування обставин сприяння у розкритті кримінального правопорушення та дію закону, яка передбачає можливість такого звільнення, ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата України у зв‘язку з дійовим каяттям та закрив кримінальне провадження”, – йдеться у повідомленні.

У грудні 2022 року антикорупційники повідомили про підозру Гевку в декларуванні недостовірних відомостей. Повідомлялося, що відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн.

Нагадаємо, СБУ викрила схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ “Укрнафта” та ПАТ “Укртатнафта”, у будинку олігарха Ігоря Коломойського проведено обшуки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE