Politerno > Україна і світ > Резніков далі шукає підступ у викритті журналістами корупційної схеми закупівлі продуктів у Міноборони

Резніков далі шукає підступ у викритті журналістами корупційної схеми закупівлі продуктів у Міноборони

  • 6 Лютого, 2023
  • 490 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков називає “дивним збігом” той факт, що скандал із корупційним контрактом щодо закупівлі харчування Міноборони стався після відсторонення у грудні 2022 року низки осіб від виконання обов’язків у відповідному департаменті міністерства.

Про це міністр сказав в інтерв’ю УП.

“Я роблю відсторонення посадової особи в цьому департаменті в грудні. Ми з НАЗК разом це відпрацьовуємо. Робимо аналіз висновків аудиту, щоб запропонувати зміну підходу, але в межах постанови, яка це регулює. І тут прилітає спочатку на відеопроєкті “Ісландія”, і точно та ж сама інформація через пару днів виходить у розслідуванні пана Юрія на “Дзеркалі тижня”. Таке дивне співпадіння”, – зазначив він. 

“Тому, звісно, у мене негативна реакція: якщо документ по забезпеченню Збройних сил, де є номер частини, місцезнаходження і, найголовніше, кількісний склад підрозділу (а це закрита інформація під час воєнного стану), стає доступним назовні, значить, хтось із працівників оборони виніс це на вулицю, скопіював. У мене питання: які ще тоді документи він, вона чи вони скопіювали і кому ще їх передали? Тому в мене була негативна емоція на працівників Міноборони, що безконтрольно копіюють документи, які не можна копіювати, тому що це воєнний стан”, – пояснив Резніков.

Нагадаємо,  автор розслідування про закупівлі харчів для Міноборони розповів, чому був змушений оприлюднити документи. За словами Юрія Ніколова, він кілька тижнів намагався достукатися до чиновників у високих кабінетах, з тим, щоби виявлений корупційний контракт був зупинений. Але його просто ігнорували. Саме після цього він прийняв рішення показати документи публічно.

До речі, попервах у Міноборони взагалі стверджували, що оприлюднена інформація про закупівлю за завищеними цінами продуктів для військових нібито має “ознаки навмисних маніпуляцій та вводить в оману”. 

Згодом міністр визнав помилки у контракті щодо придбання продуктів, але назвав “інформаційною атакою під надуманим приводом” розслідування Юрія Ніколова щодо завищених цін на продукти для військових.

У розслідуванні ZN.UA йшлося про те, що Міноборони підписало угоду на 13 мільярдів із фірмою зі статутним капіталом у тисячу гривень. Тобто спеціально було створено фірму-“прокладку”. 

Нагадаємо, фракція “Слуга народу” підтримає звільнення міністра оборони Олексія Резнікова і міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE