Politerno > Україна і світ > “Слуга” Гевко вважає, що своїм “дійовим каяттям” у ВАКС “відстояв правоту”

“Слуга” Гевко вважає, що своїм “дійовим каяттям” у ВАКС “відстояв правоту”

  • 6 Лютого, 2023
  • 1655 Переглядів
  • 0

Як повідомлялося, 1 лютого Вищий антикорупційний суд звільнив народного депутата 9 скликання від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв‘язку з його “дійовим каяттям”. Ім’я народного обранця не називалося, але за даними джерел УП, мова йшла про нардепа від фракції “Слуга народу” Володимира Гевка.

Повідомлялося, що суд врахував “позиції учасників, зокрема – думку прокурора, який підтвердив існування обставин сприяння у розкритті кримінального правопорушення”.

” … ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата України у зв‘язку з дійовим каяттям та закрив кримінальне провадження”, – йдеться у рішенні.

Сам нардеп Володимир Гевко назвав таке рішення перемогою, і заявив, що “відстояв свою правоту, а також відсутність будь-якої шкоди для суспільства і суд це підтримав!”.

“Щойно, Вищий антикорупційний суд задовольнив моє клопотання щодо закриття кримінального провадження про ухилення від декларування орендованої квартири у Києві.

Я довів, що так як і говорив раніше просто допустив помилку, яку одразу ж виправив при першій можливості. Що ніякого наміру щось приховувати нема і не було, бо неможливо приховувати те, що і так всім відомо.

Мною були надані усі необхідні документи і свідчення для слідства та суду.

І на першому ж засіданні, суд ухвалив рішення про закриття цієї справи!

Як і обіцяв, я відстояв свою правоту, а також відсутність будь-якої шкоди для суспільства і суд це підтримав!!

Дякую Суддям за мудре рішення, а також усім, хто мене підтримував і вірив у мене!!”, – зазначив Гевко.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков називає “дивним збігом” той факт, що скандал із корупційним контрактом щодо закупівлі харчування Міноборони стався після відсторонення у грудні 2022 року низки осіб від виконання обов’язків у відповідному департаменті міністерства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE