Politerno > Тернопільщина > Черговий програш Надала. Суд став на сторону прокуратури щодо заказника “Серетського”

Черговий програш Надала. Суд став на сторону прокуратури щодо заказника “Серетського”

  • 7 Квітня, 2023
  • 2805 Переглядів
  • 0

Господарський суд Тернопільської області задоволив позов Тернопільської окружної прокуратури в інтересах держави про витребування 7 гектарів землі гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський» з незаконного володіння Тернопільської міської ради.

Як відомо, з державної власності незаконно вибули землі площею 7 га заказника «Серетський». Вони були передані до комунальної власності Тернопільської міської ради як землі сільськогосподарського призначення. Проте, оскільки ці ділянки є землями природно-заповідного фонду, вони мають належати державі, відтак Тернопільська окружна прокуратура звернулась з
позовом до суду.

За результатами розгляду суд ухвалив рішення, яким підтвердив законність підстав прокуратури для представництва інтересів держави і повернув землі заказника у власність держави. Участь у розгляді справи забезпечувалась прокурором Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури.

На початку ми повідомляли, що Тернопільська окружна прокуратура подала позов до суду в інтересах держави про витребування 7 гектарів землі гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський» з незаконного володіння Тернопільської міської ради.

Тернопільська міська рада звинуватила прокуратуру у “некомпетентності та недолугості”, що викликає подив, адже у своєму повідомленні міськрада, по суті, підтвердила факт виведення заказника із земель державної власності у комунальну власність як землі сільськогосподарського призначення.

Більше того, Тернопільська міська рада прикрилася Тернопільською військовою державною адміністраціє, так як прокурор подав позов в інтересах держави саме в особі Тернопільської обласної державної адміністрації, яка набула статусу позивача у справі. Міська рада апелювала, мовляв, Тернопільська ОВА листом у серпні 2022 року повідомила Тернопільську окружну прокуратуру про те, що адміністрація не має підстав для повернення земельних ділянок з комунальної власності у державну в судовому порядку. Тобто, за даними міськради, Тернопільська ОВА відмовилася виступати позивачем або потерпілою стороною.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE