Politerno > Україна і світ > В небі над Києвом ППО збила безпілотник, уламки спричинили пожежу

В небі над Києвом ППО збила безпілотник, уламки спричинили пожежу

  • 4 Травня, 2023
  • 516 Переглядів
  • 0

У Києві та Київській області ввечері 4 травня люди чули численні вибухи і постріли в повітрі. Київська міська військова адміністрація повідомила, що працює ППО.

Згодом стало відомо, що Сили протиповітряної оборони збили у небі над Києвом безпілотний літальний апарат.

У Повітряних силах повідомили УП, що протиповітряна оборона працювала по БПЛА, який у підсумку було знищено силами мобільних вогневих груп.

“Під час останньої повітряної тривоги над Києвом був зафіксований безпілотний літальний апарат. Силами і засобами протиповітряної оборони об’єкт був збитий. Інформація щодо потерпілих чи руйнувань житлового фонду або інфраструктури відсутня. Інформація уточнюється”, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко у Telegram.

За даними КМВА, внаслідок падіння уламків збитого БПЛА у Соломянському районі столиці в нежитловому приміщенні виникла пожежа.

Представники ДСНС працюють на місці. Наслідки уточнюються.

Пізніше мер столиці Віталій Кличко написав у Telegram, що внаслідок падіння уламків БПЛА також сталося невелике загоряння в Печерському районі. Будівлі неушкоджені, потерпілих немає.

Крім того, зафіксовано пожежу в 4-поверховій будівлі у Соломʼянському районі столиці. 

О 21:43 Кличко повідомив, що в Соломʼянському районі рятувальники ліквідували загоряння на першому поверсі 4-поверхової будівлі ТЦ, що сталося на площі 50 м кв. 

“Внаслідок ураження уламків літального апарату вибуховою хвилею зруйновані декоративні зовнішні елементи будівлі та скло на площі до 150 м.кв. Несучі конструкції не пошкоджені. Потерпілих не виявили”, – уточнив мер.

О 20:33 в Києві та області оголосили відбій тривоги.

Нагадаємо, близько 19:00 у Севастополі прогриміли два вибухи. Гауляйтер міста стверджує, що над містом збили безпілотник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE