Politerno > Україна і світ > Поліція Берліна заборонила російські та українські прапори на 8 та 9 травня

Поліція Берліна заборонила російські та українські прапори на 8 та 9 травня

  • 5 Травня, 2023
  • 329 Переглядів
  • 0

У поліції Берліна запровадили заборону, у межах якої 8 та 9 травня на вулицях не можна демонструвати прапори Росії та України. Схожа заборона була і рік тому. 

Про це повідомляє Berliner Morgenpost.

Ці два дні позначають 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі. З метою забезпечення “гідного вшанування пам’яті загиблих воїнів тодішньої Радянської Армії”, навколо трьох меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде також заборонено виконання маршів і військових пісень, повідомила в п’ятницю поліція.

Водночас, заборонено також “виголошувати гасла, які у зв’язку з ситуацією, що склалася, можуть бути сприйняті за схвалення, прославлення або героїзації війни в Україні”.

Подібна заборона на прапори вже існувала минулого року. Тоді вона викликала багато критики з українського боку, зокрема від тодішнього посла України в Німеччині Андрія Мельника.

Згідно з власною заявою Сенату, він хотів забезпечити, щоб вшанування пам’яті жертв Другої світової війни не було затьмарене можливими конфліктами у зв’язку з нинішньою війною в Україні.

Поліція у своїй заяві в п’ятницю висловила аналогічні аргументи: “Акт пам’яті і поваги до цих пам’ятників і меморіалів повинен бути збережений і на тлі триваючої російсько-української війни. Ця війна не повинна виходити за рамки демократичного дискурсу в Берліні, особливо з огляду на символічну дату”.

Як і минулого року, заборони не поширюються на дипломатів та ветеранів Другої світової війни.

Торік глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що неприпустимо ставити знак рівності між прапорами України та Росії.

“Якщо український прапор для когось в Берліні – це те саме, що російський прапор, то з тими людьми, які ухвалюють такі рішення, щось не так. Ми маємо з ними говорити, щоб з’ясувати, що саме з ними не так”, – заявив Кулеба.

Нагадаємо, власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин у листі до керівництва Міноборони РФ заявив, що виведе найманців ПВК “Вагнер” з Бахмута з 10 травня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE