Politerno > Україна і світ > У Бєлгородській області РФ продовжують “зачистку” після прориву кордону

У Бєлгородській області РФ продовжують “зачистку” після прориву кордону

  • 23 Травня, 2023
  • 577 Переглядів
  • 0

Влада Бєлгородської області РФ заявляє, що “зачистка території” від наслідків операції “Російського добровольчого корпусу” і легіону “Свобода Росії” триває другу добу. 

Про це повідомив губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков у Telegram.

“22.05.23 в Бєлгородській області оголошено режим КТО (контртерористичної операції – ред.) у зв’язку із заходом на нашу територію диверсійно-розвідувальної групи. Зачищення території від наслідків триває. 

Фактично відселено мешканців Грайворона, Новобудівки, Горьківського, Безименого, Мокрої Орлівки, Глотове, Гори Поділ, Замостя, Сподарюшеного”, – йдеться у повідомленні.

Гладков також стверджує, що 22 травня населені пункти Грайворонського міського округу Головчине, Антонівка, Козинка, Сподарюшено, Гора Поділ, Глотове, Замостя, Безімено, Заріччя, Грайворон, Мокра Орловка, Новостроївка “були під численним мінометним і артилерійським обстрілом”. 

За словами російського губернатора, в результаті є 12 поранених мирних жителів, пошкодження зафіксовано в 29 приватних житлових будинках і трьох машинах. Крім того, у 14 населених пунктах зникло світло, заявив Гладков. 

Губернатор Бєлгородської області також заявив про обстріли в понеділок Бєлгородського і Борисовського районів, а також Шебекинського міського округу.

У вівторок вранці Гладков заявив, що над Бєлгородом і Бєлгородським районом російською системою ППО було збито БПЛА.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила компанію з Волині, яка постачала в Росію комплектуючі для виробництва підводних човнів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE