Politerno > Україна і світ > Дружина нового керівника БЕБ продає заводам “Укрзалізниці” деталі з націнкою та будує готель у Карпатах — Bihus.Info

Дружина нового керівника БЕБ продає заводам “Укрзалізниці” деталі з націнкою та будує готель у Карпатах — Bihus.Info

  • 26 Травня, 2023
  • 1243 Переглядів
  • 0

Компанія, співвласницею якої є дружина виконувача обов’язків директора Бюро економічної безпеки Едуарда Федорова, продає діоди ремонтним заводам «Укрзалізниці» за завищеною у півтора-два рази ціною.

Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

Розслідувачі з’ясували, що дружина Федорова — Ольга — має понад 20 різноманітних бізнесів по всій країні. За останні 6 років вона стала засновницею або ж співзасновницею компаній, які спеціалізуються на торгівлі паливом, ліками, меблями та рибою, займаються пасажирськими перевезеннями й бурінням свердловин, освітою й технічними дослідженнями. 

Зокрема, Федорова є співвласницею ТОВ «Глобальні технології майбутнього». Донедавна ця фірма займалася системами відеоспостереження на Донеччині, звідки родом і де раніше служив сам Федоров. 

Із 2022 року компанія змінила профіль і почала постачати запчастини ремонтним заводам «Укрзалізниці» в Києві, Дніпрі та Запоріжжі. Загалом за ці півтора року сума угод перевищила 50 мільйонів гривень, повідомляється в сюжеті.

Основний товар фірми — різні типи діодів. Компанія не займається виробництвом, а лише перепродує запчастини, тобто є посередником. 

За даними журналістів, націнка «ГТМ» при такому перепродажі сягає аж до 100%.

Наприклад, минулого року «ГТМ» поставали заводам діод ДЛ253-2000-24 УХЛ2 по 6973 грн/шт., при тому, що самі купували за 4970 грн/шт. (без ПДВ). Після падіння курсу ціни оновилися, але 30% націнки лишилися: відповідно покупка по 6130 грн/шт., а продаж — по 9154 грн/шт.

Другий вид діодів — ДЛ161-200-12 УХЛ2 — продавали заводам по 1641 грн/шт., хоча купували по 1025 грн/шт. 

Найбільшу групу діодів — ДЛ161-200-16 УХЛ2 — постачали заводам по 1900 грн/шт., при ціні закупки 1025 грн/шт.

Наприкінці 2022 року замість готових діодів останнього виду компанія почала замовляти послуги з їх виготовлення за ціною від 505 до 620 грн/шт. Водночас продає вона їх заводам цього року все так же по 2 тисячі.

Окрім того, Федорова є співвласницею вітроелектростанції на Миколаївщині та будує готель на гірськолижному курорті в селі Мигове в Чернівецькій області, обидва проєкти — разом із родичами інших співробітників Служби безпеки України.

Сам Федоров очолює БЕБ з квітня 2023 року. До того, згідно з офіційною біографією, він більшу частину життя пропрацював у СБУ, лише раз ненадовго відлучався на Київську митницю.

Нагадаємо, пленум Верховного Суду обрав новим головою ВСУ Станіслава Кравченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE